Rikos

Valeuutissivusto MV:n toiminnasta syytettyjen kuuleminen siirtyi ensi viikolle – Maanantaina syyttäjä avaa uusia rikosnimikkeitä

Torstaina oikeus ehti kuulla asianomistaja Jessikka Aroa ja yhtä syytäjän todistajista.

Silja Viitala
Valeuutissivusto MV:n toiminnasta syytettyjen kuuleminen siirtyi ensi viikolle – Maanantaina syyttäjä avaa uusia rikosnimikkeitä

Helsingin käräjäoikeuden suunnitelmissa oli kuulla torstaina MV:n toiminnasta syytettyä Ilja Janitskinia (kuvassa) ja Johan Bäckmania. Heidän kuulemisensa siirtyi kuitenkin ensi viikolle.

Rebekka HärkönenHelsinki

Valeuutistoimintaa ja sananvapauden rajoja käsittelevässä oikeudenkäynnissä syytettyjen kuuleminen siirtyi ensi viikolle. Näillä näkymin MV:n perustajaa Ilja Janitskinia ja MV:n toimintaan osallistunutta Johan Bäckmania on tarkoitus kuulla maanantaina.

Helsingin käräjäoikeus kuuli torstaina laajamittaisten rikosten kohteeksi joutunutta Ylen toimittajaa Jessikka Aroa. Osa kuulemisesta tapahtui suljetuin ovi eli salaisena. Lisäksi oikeus ehti kuulla yhtä syyttäjän nimeämää todistajaa.

Oikeudenkäynti on tällä hetkellä jäljessä alkuperäisestä suunnitelmasta.

Lännen Media pyrkii seuraamaan jutun käsittelyä oikeussalissa myös maanantaina, jos onnistuu pääsemään saliin.

Ainakaan tällä viikolla oikeuden puheenjohtaja ei useista median pyynnöistä huomatta suostunut vaihtamaan salia suurempaan tai järjestämään yleisölle videon välityksellä tapahtuvaa live-seurantamahdollisuutta johonkin toiseen käräjäoikeuden tilaan.

Tällä viikolla oikeus käsitteli Janitskiniin, Bäckmaniin ja kolmanteen MV:n toimintaan olennaisesti osallistuneen henkilöön liittyviä syytteitä. Rikosnimikkeet vaihtelivat eri henkilöillä, mutta kaikkinensa ne olivat törkeä kunnianloukkaus, vainoaminen ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Jos oikeuden aikataulu pitää, ensi viikolla syyttäjän on tarkoitus lukea syytteet tekijänoikeusrikoksista, laittomasta uhkauksesta, rahankeräysrikoksista ja salassapitorikoksista.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • totuusmedioihin kyllästynyt

    Vaikeissa asioissa ns. totuusmediat jättävät usein poliittisesti korrektista syystä kertomatta oleellisia asioita uutisista ja tapahtumista ja tietyllä tavalla yrittävät ohjata mielipiteitä tiettyyn poliittisesti hyväksyttyyn muottiin. Ikäänkuin haluttaisiin kieltää tosiasioiden olemassaolo. Se, että jätetään rikostapauksissa esimerkiksi tuntomerkkejä kertomatta, antaa lukijoille heti kuvan, että uutisessa on jotain, mitä ei haluta julkaista jostain poliittisesta syystä. Tämä on selkeää propagandaa, jota hyvin suuri osa suomalaisesta väestöstä ei hyväksy. Kertomatta jättäminenkin on valhe, varsinkin jos samalla painotetaan että kyllähän ne toisetkin ja että kuitenkin on sitä ja tätä hyvää tässäkin asiassa. Mielipiteet vähemmälle ja pelkät uutiset kaikilla faktoilla kiitos. Silloin ei tarvitsisi käydä näitä oikeudenkäyntejä. Useimmat aikuiset kansalaiset eivät pidä uutislehtien politisoitumisesta. Poliitikkojen sanomisista toki voi tehdä uutisen, mutta siinäkin vain kertoa, mitä poliitikko on mieltä milloin mistäkin asiasta. Politiikkaa voi käydä puolueiden kautta niitä äänestämällä. Onko se niin, etteivät toimittajat enää näe sitä pientä vivahdetta, joka on tapahtunut vain n. 5:ssä vuodessa ? Enemmän on mielipiteitä kuin on oikeaa tutkivaa journalismia.

  • Winston Smith

    Jos tämä menee läpi, niin Halla-aho voi myös nostaa lehtiä vastaan syytteet vainoamisesta, valehtelusta ja muusta. Varsinkin tässä tapauksessa asianomistajina olleet YLE:n ja HS:n tarinat menneet täysin eri tavoin, mitä itse sivuilta luin. Samoin Halla-ahon tuomio jaksetaan mainita, vaikka se taisi olla vain joitain kymppejä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio