Vaikuttava ilmiö näkyy ihmisen kasvoilla heti kuoleman jälkeen – Saattohoitaja kertoo: "Monet omaiset hämmästyvät siitä"

Aamulehden videosarjan toisessa jaksossa saattohoitajat kertovat kuoleman hetkestä.

Pohjola-filmi
Vaikuttava ilmiö näkyy ihmisen kasvoilla heti kuoleman jälkeen – Saattohoitaja kertoo: "Monet omaiset hämmästyvät siitä"

Merja Turunen on toiminut saattohoitajana 13 vuotta.

Tuukka VälimäkiAamulehti

Millainen on kuoleman hetki? Ja mitä sen jälkeen tapahtuu?

Saattohoitajat kertovat -sarjan toisessa jaksossa hoitajat puhuvat kuoleman hetkestä.

Katso video tästä:

 

Saattohoitaja Hanna Hävölä kertoo videolla, että kuolevan ihmisen kasvoilla tapahtuu vaikuttava muutos välittömästi kuoleman jälkeen. Se hämmästyttää monia omaisia.

13 vuotta saattohoitajana työskennellyt Merja Turunen esittelee videolla paperista "vainajanpaitaa", johon kuollut yleensä puetaan.

Aamulehden sivuilla nähtävä kolmeosainen "Saattohoitajat kertovat" -sarja on osa Jenny Timosen ohjaamaa lyhyttä dokumenttielokuvaa Vielä pienen hetken vierelläsi. Dokumentti on kuvattu Pirkanmaan hoitokodissa Tampereella.

Lue: 23-vuotias Jenny Timonen esitti vaikean kysymyksen äitinsä kuolinvuoteen äärellä – Hoitajan rohkea vastaus sai hänet tarttumaan vaikeaan aiheeseen

13-minuuttinen elokuva esitetään elokuvateatteri Niagarassa lauantaina 28. lokakuuta kello 12 ja 12.30. Näytöksiin pääsee ilmaiseksi Aamulehden kanta-asiakaskortilla. Muilta pääsymaksu on 2 euroa.

Elokuvaan pohjautuva 3-osainen videosarja esitetään Aamulehden sivuilla syksyn aikana. Ensimmäisessä osassa hoitajat kertovat, mitä saattohoito tarkoittaa.

Katso sarjan ensimmäinen jakso tästä:

 

Kommentit (42)

  • Äitiään hoitava poika

    Käy Äitisi, luona silloin kun Äitisi elossa on – miltähän tuntuu siitä tyttärestä, joka on hylännyt oman äitinsä ja kuulee että nyt on jo myöhäistä.

  • Rajakokemuksista

    Suosittelen kaikkia lukemaan John Burken ”Taivaan rajalla”, uskot kuolemanjälkeiseen elämään tai et. Burke on tutkinut 10 vuoden ajan erilaisia tapauksia ja haastatellut lääkäreitä, yliopiston professoreita, pankinjohtajia, ihmisiä kaikista ikäryhmistä ja kulttuureista. Jopa syntymästään sokeat kertovat nähneensä itsensä leikkauspöydällä ja osaavat kuvailla miltä siellä näyttää. Kokemukset liittyvät taivaaseen sekä helvettiin. Burke pyrki valitsemaan kertomuksia ihmisiltä, jotka eivät korkean virkansa vuoksi ole rahaa vailla sepittääkseen tarinoita, mutta joilla on menetettävänään uskottavuus, mikäli he sepittävät railakkaita tarinoita. Mukana myös islaminuskon, hindulaisuuden ja budhalaisuuden edustajia. Kaikkien kuvailu kuoleman kohtaamisessa on hyvin yhtäläinen, mutta jokainen tuo omalla kokemuksellaan oman lisävärin kuvaukseen taivaasta/helvetistä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio