Ugandan kuolemantapaus

Vahvistus: Ugandassa kuolleena löytynyt suomalaismies oli markkinoimassa Patrian aseita – "Patria oli tässä vain sivujuonne"

Patria oli antanut miehelle mukaan AMV-panssariajoneuvon esitteitä.

Patria
Vahvistus: Ugandassa kuolleena löytynyt suomalaismies oli markkinoimassa Patrian aseita – "Patria oli tässä vain sivujuonne"

AMV on Patrian valmistama panssariajoneuvo. Ugandassa kuollut suomalaismies oli saanut mukaansa sen esittelymateriaalia.

Kati KalliosaariAamulehti

Ugandassa Afrikassa viime viikolla kuollut suomalaismies oli matkallaan muun muassa markkinoimassa Patrian valmistamia puolustusvälineitä Ugandan armeijalle.

Mies löytyi kuolleena hotellihuoneestaan Ugandan pääkaupungissa Kampalassa. Mediatietojen mukaan paikallinen poliisi tutkii miehen kuolemaa, mutta mikään ei ainakaan toistaiseksi viittaa rikokseen.

Patria vahvistaa

Patrian viestintäjohtaja Birgitta Selonen vahvistaa, että mies on ollut tammikuussa yhteydessä Patrian Land-liiketoiminnan myyntiorganisaatioon.

–Mies oli kertonut olevansa aikeissa matkustaa Ugandaan ja tapaavansa siellä myös puolustusministeriön edustajia.

Selosen mukaan mies oli kysynyt, voisiko hän ottaa mukaansa Patria AMV- ajoneuvoesitettä. AMV on Patrian valmistama panssariajoneuvo.

Raha ei liikkunut

Selosen mukaan esitteet ovat julkista materiaalia, joten miehelle oli annettu lupa ottaa niitä mukaansa. Selonen korostaa, että miehen kanssa ei tehty konsulttisopimusta eikä Patria maksanut hänelle rahaa.

–Patrialla ei ollut mitään virallista sopimusta miehen kanssa. Hän tarjoutui tekemään alustavia tunnusteluja ja tiedusteluja, olisiko Ugandassa käynnistymässä Patrialle soveltuvia hankkeita.

Mikä intressi miehellä sitten oli jakaa Patrian esitteitä?

–Tuohon en osaa vastata. Emme tiedä, millä matkalla mies varsinaisesti Ugandassa oli. Patria oli tässä vain sivujuonne. Meille tulee paljon yhteydenottoja erilaisilta yrityksiltä ja konsulteilta, jotka voisivat avittaa meitä kaupanteossa.

Taustaselvitys tehtiin

Selonen toteaa, että yleensä puolustusvoimien hankinnat ovat julkisia ja tehdyistä tarjouksista kerrotaan julkisesti.

–Meillä ei ole tiedossa, että Ugandassa olisi tällaisia hankintoja vireillä.

Oliko Patrialla mitään käsitystä miehestä ja hänen taustastaan?

–Hänestä on ollut käynnissä taustaselvitys. Siinä ei löytynyt mitään estettä sille, etteikö hän voisi olla avuksi, mikäli jotain tällaisia hankkeita ilmaantuisi.

Lehtitietojen mukaan menehtynyt mies oli hieman yli 40-vuotias ja kotoisin pääkaupunkiseudulta.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Olisikohan Patrian esitteet olleet vain rekvisiittaa muiden bisnesten ”virallistamiseksi”?

  • Nimetön

    Patria: ” Me olemme tarkkoja että meidän puolustusvälinellä ei voi vahingoittaa ketään, niillä voi ainoastaan puolustautua hyökkäjää vastaan. Aseethan eivät tunnetusti tapa ketään vaan ihmiset”

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio