Pirkanmaa

Vaaratilanne vesiurheilupuistossa Ylöjärvellä: 600-kiloinen ja 10-metrinen metallitolppa kaatui miltei yleisön päälle – varmistusvaijeri puuttui

Ylöjärvellä toimivan vesiurheilupuisto Wake Valleyn toimitusjohtaja myöntää virheen. Puisto on toistaiseksi suljettu.

Wake Valley
Vaaratilanne vesiurheilupuistossa Ylöjärvellä: 600-kiloinen ja 10-metrinen metallitolppa kaatui miltei yleisön päälle – varmistusvaijeri puuttui

Kuvassa kaapelivesilautailija.

Juha Veli Jokinen

Ylöjärvellä toimivassa Wake Valley -kaapelivesihiihtopaikassa oli keskiviikkona uhkaava vaaratilanne. Alle 10-vuotias vesihiihtäjä oli suorituksen jälkeen uimassa jo rantaan, kun hiihtäjää vetävä vaijeri meni poikki ja vaijeria kantava metallinen tukitolppa kaatui rantaan päin kohti yleisöä. Ihmisiä seisoi kymmenen metrin päässä kaatuneesta noin 600 kiloa painavasta ja lähes kymmenen metriä pitkästä tolpasta.

–Oli onni onnettomuudessa, että henkilövahinkoja ei sattunut. Olin menossa kokeilemaan, mutta eipä tarvitse tuollaisen jälkeen, edelleen järkyttynyt silminnäkijä kertoi.

Vetovaijeri veden päällä on kahden tolpan varassa ja keskiviikkona vaijerin katkettua molemmat tolpat kaatuivat maalle päin, ei veteen päin.

Vesiurheilupuistossa vetoa työstävät kolme neljän kilowatin moottoria, joista yksi on saksalainen ja kaksi virolaisia.

"Myönnämme virheen"

Wake Valleyn toimitusjohtaja ja yksi omistajista Juhani Siekkinen myöntää vakavan onnettomuuden olleen lähellä.

–Onnettomuus oli valitettavasti lähellä. Tolppia kiinnittävä varmistusvaijeri puuttui, myönnämme virheen. Nyt puisto on kiinni ja maahantuontifirma tulee korjaamaan puutteen. Avaamme vasta, kun asiat ovat kunnossa, Siekkinen pahoittelee.

Hänen mukaansa laitteiden maahantuoja on informoinut onnettomuudesta muita Suomen köysipaikkoja, joissa vesiurheillaan samoilla laitteilla. Vastaavanlaisia paikkoja Suomessa on kymmenen.

Toimitusjohtaja pahoittelee tapahtunutta ja sanoo vesiurheilupuiston olevan jatkossa tarkempi.

–Viikoittain tarkastamme laitteet ja Tukes tarkasti tekniikkaamme viime vuonna, samoin maahantuoja on yhteydessä meihin. Nyt jostain syytä tuo varmistusvaijeri puuttui, Siekkinen sanoo.

Wake Valley -vesiurheilupuisto Ylöjärvellä on toiminut vuodesta 2014.


Kommentit (3)

  • Thea Ferrari

    Mistä Aamulehti on saanut tiedon että Wakevalley on suljettu? Paikka näyttää olleen avoinna päivittäin, laitteiston tarkastukset on ilmeisesti tehty. Mahdollisesti ollut suljettuna hetkellisesti tarkastuksen aikana?!

  • Vaaran paikka

    Kyllä oli pari teinityttöä myös vaarassa, jotka tulivat juuri saunasta. Olin paikanpäällä näkemässä tilanteen ja vaarallisinta tässä oli se, että kukaan ei edes ehtinyt huutamaan että tolppa kaatuu, sillä se ei pitänyt mitään ääntä. Samoiten vedessä uiva pikkupoika oli vaarassa, onneksi veteen tippunut vaijeri ei osunut häneen.

    Itse katsoin rakenneltaa/tolppien perustusta ja tajusin heti, että MITEN tuon rakennelman on voinut joku tarkastaja hyväksyä? Kymmenenmetriset tolpat eivät olleet mitenkään maahan ropattu/kiinnitetty. ”Ei se sähkölinjan tolppakaa kaadu, jos sähkölinja sattuu menemään poikki.” Uskomatonta.

    Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio