Kakkostien onnettomuuspaikan raivaus voi kestää jopa iltakahdeksaan – rikkihappoa kuljettanut säiliöauto kaatui kyljelleen

Porissa on tapahtunut liikenneonnettomuus, jonka seurauksena rikkihappoa kuljettaneen säiliöauton yksi säiliö on vuotanut rikkihappoa tielle.

Heikki Westergård
Kakkostien onnettomuuspaikan raivaus voi kestää jopa iltakahdeksaan – rikkihappoa kuljettanut säiliöauto kaatui kyljelleen

Honkaluodon risteyksen kohdalla kiertotiet on järjestetty ramppien kautta.

Tomi TuomiPori

Kakkostiellä on tapahtunut liikenneonnettomuus, jossa rikkihappoa kuljettanut perävaunullinen säiliöauto on kaatunut kyljelleen. Onnettomuus on tapahtunut kakkostiellä Honkaluodon liittymän kohdalla. Porista Ulvilan suuntaan liikkuneen ja kyljelleen kaatuneen ajoneuvon säiliöistä yksi vuotaa. Pelastuslaitos on aloittanut torjuntatoimet. Alustavan arvion mukaan säiliöstä valunut rikkihappo ei aiheuta vakavaa vaaraa ympäristölle. Onnettomuusalue on eristetty viranomaisten toimesta. Puolen päivän aikaan päivystävä palomestari Tero Järvelä kertoi, että rikkihappovuoto on tukittu.

Onnettomuus katkaisi liikenteen tieosuudelta kaikilta neljältä kaistalta. Liikennevirasto tiedotti kello 14 aikaan, että tie saattaa olla poikki vielä 3–6 tuntia. Näin ollen arvion mukaan kakkostie saattaisi olla poikki onnettomuuspaikan kohdalta jopa iltakahdeksaan.

Tien käyttäjät ohjataan kiertotietä ohi onnettomuuspaikan. Satakunnan Kansan onnettomuuspaikalla ollut valokuvaaja kertoi, että kiertotiejärjestely toimii sujuvasti. Säiliöauto on kaatunut juuri Honkaluodon sillan kohdalla ja rysähtänyt keskikaiteen päälle. Tiellä liikkuvat ohjataan ohittamaan onnettomuuspaikka ramppeja pitkin. Liittyminen valtatie 11 on järjestetty myös ramppien kautta.

Palomestari Järvelä arvioi puolenpäivän aikaan torjunta- ja raivaustöiden kestävän tunteja. Kun imukalusto ja säiliöauton siirtoon soveltuva kalusto saadaan paikalle, eristysaluetta laajennetaan ja liikennejärjestelyt saattavat muuttua.

Pelastuslaitos odottaa paikalle erikoisyksikkö Kemikaalikontiota. Kemikaalikontio on kemikaalionnettomuuksien torjuntaan erikoistunut yksikkö, jossa toimivat palomiehet ja heidän käyttämänsä kalusto on hajautettu koko pelastuslaitoksen alueelle. Pelastuslaitoksen tarkoitus on imeä vuotanut rikkihappo pois tieltä ja ympäristöstä. Kello 12.00 aikaan pelastuslaitos odotti vielä kalustoa onnettomuuspaikalle.

Säiliöauton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 10.25.

Heikki Westergård
Perävaunullinen yhdistelmä kaatui onnettomuudessa kyljelleen.

Perävaunullinen yhdistelmä kaatui onnettomuudessa kyljelleen.

Arttu Rantakärkkä / Maps4News
Onnettomuus tapahtui kakkostiellä Honkaluodon liittymän kohdalla.

Onnettomuus tapahtui kakkostiellä Honkaluodon liittymän kohdalla.

Seuraamme tilannetta.


Kommentit (4)

  • Mututuntuma

    Mututuntumalta tuntuu nämä raskaan liikenteen onnettomuudet kuskien aikaansaamilta, mutta kun ei tiedä tapahtumia ennen onnettomuustilannetta niin ei kannata arvosteluja kirjoitella. Lehdessä mainittiin henkilöauton olleen osallisena, mutta ei mainittu aiheuttiko se toiminnallaan tilanteen synnyn. Kun kirjoittaa syytöksen jotain kohtaan niin olisi hyvä myös kertoa totuus eikä sitä miltä itsestä tuntuu.

  • Nimetön

    Klo 16.57 kommentoijalle tiedoksi, että juuri pari päivää sitten uutisoitiin raskaan kaluston kolareiden vähentyneen selvästi. Eli mutu-tuntumasi on aivan väärä.
    Toki myös toimittajat voisivat vähän kehittää omaa ammattitaitoaan. Melko usein nykyään on uutinen, että rekka ojassa . Kuvassa näkyy pakettiauto ojassa. Kaikki henkilöautoa isommat ei ole rekkoja, Tämä joillekin toimittajille tiedoksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio