Uusi Stockmann Herkku avasi ovensa Tampereella – Nämä asiat paljastavat omistajavaihdoksen

Pirkanmaan Osuuskaupalle siirtyneessä myymälässä alennettiin noin sadan peruselintarvikkeen hintaa. Tampereen keskustassa on nyt hurja määrä ruokakauppoja.

Katarina Sällylä
Uusi Stockmann Herkku avasi ovensa Tampereella – Nämä asiat paljastavat omistajavaihdoksen

Aira Niemi kävi keskiviikkona ensimmäisten joukossa ostoksilla Pirkanmaan Osuuskaupan omistukseen siirtyneessä Stockmann Herkussa. Seppo Saari odottaa vuoroaan saadakseen broilerinkoipea.

Kari HapponenAamulehti

Tampereen ydinkeskustassa riittää ruokakauppoja.

Rautatieasemalta Hämeenpuistoon ja Tampellasta Ratinaan rajoittuvalla alueella sijaitsee nyt kuusitoista ruokakauppaa.

–Päivittäistavarakauppoja on keskustassa hurja määrä, ja Ratinaan tulee lisää. On todella hyvä, että asiakkaille on vaihtoehtoja, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko.

Ruokakauppojen määrä nousee kahdella, kun Ratinan kauppakeskus huhtikuussa avaa ovensa.

Onko kaikille riittävästi asiakkaita?

–Kilpailu pitää siitä huolen, Mäki-Ullakko toteaa.

Katso videolta, miltä Stockmann Herkussa näyttää nyt:

 

Muutoksia ei kaivata

Stockmann Herkku -ruokakaupat siirtyivät S-ryhmän osuuskauppojen omistukseen vuodenvaihteessa.

Katarina Sällylä
Osuuskaupassa hieman jännitettiin, miten uuden kassajärjestelmän käyttöönotto sujuu. Emmi Ahdesmäki toivoo, että myymälän valikoimaa ei muuteta.

Osuuskaupassa hieman jännitettiin, miten uuden kassajärjestelmän käyttöönotto sujuu. Emmi Ahdesmäki toivoo, että myymälän valikoimaa ei muuteta.

Pirkanmaan Osuuskaupalle siirtynyt Tampereen Stockmannin Herkku avattiin keskiviikkona kello 12. H-hetkeä odotti puolensataa asiakasta.

–En tiennytkään omistajanvaihdoksesta. Toivottavasti valikoimaa ei muuteta, sanoo Emmi Ahdesmäki.

Hänen mielestään Stockmannin aikana Herkussa on ollut mielenkiintoinen, erilainen valikoima, mutta se on näkynyt myös hintatasossa.

–Täällä on ollut kiva vain poiketa ja tutkia, mitä kaikkea on tarjolla, Ahdesmäki sanoo.

Aira Niemi sanoo käyneensä Herkussa ostoksilla toistakymmentä vuotta.

Muutoksia hän ei edes odottanut myymälässä näkevänsä heti omistajavaihdoksen jälkeen. Niemi uskoo, että osuuskaupan alaisuudessa valikoima ja palvelu säilyvät entisellään.

Niemen mielestä hinta–laatu-suhde on ollut kohdallaan.

Valmisruokatiskillä vuoronumero 809 kädessään vuoroaan odottava Seppo Saari sanoo, että osuuskaupan ei pidä tehdä muutoksia nykyvalikoimaan.

Myyjä-kokki Jarmo Hintsanen on ollut Stockmann Herkussa töissä 16 vuotta. Hän on odottavalla ja positiivisella mielellä omistajavaihdoksen suhteen. Hän muistuttaa, että myymälä on vasta ensimmäistä päivää auki Pirkanmaan Osuuskaupan alaisuudessa, joten mahdolliset muutokset ovat vasta edessä.

–Samat ruuat tässä on tarjolla kuin ennenkin, Hintsanen sanoo.

Hintoja laskettiin

Myymälässä ei omistajavaihdosta huomaa muusta kuin S-ryhmän vihreistä hintalapuista, ja siitä, että noin sadan tuotteen hintoja on alennettu.

Taustalla on tehty näkymätöntä työtä, kun tilaus- ja kassajärjestelmät on kytketty osuuskaupan järjestelmään. Noin 70 työntekijää on siirtynyt vanhoina työntekijöinä Pirkanmaan Osuuskaupan palkkalistoille.

Katarina Sällylä
Kokki-myyjä Jarmo Hintsanen on ollut Stockmann Herkussa töissä kuusitoista vuotta, ja odottaa mielenkiinnolla, mitä uudistuksia osuuskauppa tekee.

Kokki-myyjä Jarmo Hintsanen on ollut Stockmann Herkussa töissä kuusitoista vuotta, ja odottaa mielenkiinnolla, mitä uudistuksia osuuskauppa tekee.

Asiakkailla on mahdollisuus käyttää valintansa mukaan joko S-ryhmän bonuskorttia tai Stockmannin kanta-asiakaskorttia.

Konkreettisia suunnitelmia Herkun tulevaisuudesta ei Mäki-Ullakon mukaan vielä ole olemassa. Kevään aikana kuunnellaan asiakkaiden toiveita.

Mäki-Ullakko lupaa, että herkkukaupan idea säilytetään.

Onko Tampereella tilaa keskimääräistä kalliimmalle herkkukaupalle?

–Kyllä on, mutta peruselintarvikkeiden pitää olla samanaikaisesti kilpailukykyisiä, Mäki-Ullakko sanoo. Ainakaan välittömästi valikoimiin ei tuoda S-ryhmän omia merkkejä, kuten Rainbow-tuotteita.

Pohdittaviin seikkoihin lukeutuu myös se, eroavatko Sokos Herkku ja Stockmann Herkku jatkossa hinnoittelullaan toisistaan. Sokos Herkku on Pirkanmaan Osuuskaupan oma konsepti, mutta Stockmann Herkun hinnat ovat samoja Tampereen, Helsingin ja Turun myymälöissä.

Katarina Sällylä
Pian avaamisen jälkeen kassalle kertyi jonoa.

Pian avaamisen jälkeen kassalle kertyi jonoa.

Ei kantaa hintoihin

Päivittäistavarakauppa ry:n mukaan päivittäistavaroiden hinnat laskivat tammi-lokakuussa yhteensä 0,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Mäki-Ullakko ei ota kantaa kuluvan vuoden hintakehitykseen.

–Vaarallinen kysymys. En varmaan saa edes vastata siihen, Mäki-Ullakko toteaa.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mielestä muun muassa kaupan toimijat eivät saisi kertoa hinnoittelusta etukäteen julkisesti. Tätä on perusteltu sillä, että viesti ei ole tarkoitettu vain kuluttajille, vaan myös kilpailijoille.

Katarina Sällylä
Osassa hintalapuista näkyi Stockmann Herkun vanhaa tyyliä.

Osassa hintalapuista näkyi Stockmann Herkun vanhaa tyyliä.


Lue myös nämä


Kommentit (17)

 • Nimetön

  ”NIMETÖN
  Toivon, että Stoccalle tulee yhtä hyviä tuotteita kuin Sokoksen herkussakin on! Tätä muutosta on kosken tällä puolen odotettu ja nyt otetaan ilolla vastaan.”

  Mitä ihmettä ?
  Kyllä Sokoksen ruokapuoli on ollut vain kalpea varjo Stockmannin herkusta, lisäksi Sokoksella saa tarkkaan katsella päiväykset ettei tule ostaneeksi vanhoja tuotteita.

 • Nimetön

  Huh huh, kanasuikaleet kympin kilo. En ole enää yhtään yllättynyt siitä, että eläkeläisillä on aina rahat loppu. Kyllä minullakin olisi, jos ostaisin kaiken ruokani stokkalta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio