Useat nuoret miehet huijaavat rahaa ohikulkijoilta Helsingissä – Huijaustilanteita onnistuttu pysäyttämään

Joel Maisalmi
Useat nuoret miehet huijaavat rahaa ohikulkijoilta Helsingissä – Huijaustilanteita onnistuttu pysäyttämään

Miehet ovat pyytäneet rahaa esimerkiksi Kampin kauppakeskuksessa. Kuvituskuva.

Satu PeltolaAamulehti

Helsingin poliisi on havainnut viimeisen parin viikon aikana, että Helsingin keskustan ja Kampin alueella liikkuu useita nuoria miehiä, jotka pyytävät ohikulkijoilta rahaa erilaisilla verukkeilla.

Asiasta on tullut poliisille palautetta myös useilta alueen toimijoilta.

Poliisin mukaan miehet ovat pyytäneet rahaa esimerkiksi matkalippuja varten. Poliisi on kuitenkin huomannut, että miehet ovat poistuneet aivan eri suuntaan kuin ovat väittäneet tai käyttäneet saamansa rahat pelikoneisiin.

Tapaukset voisivat täyttää lievän petoksen tunnusmerkit

Poliisi kertoo onnistuneensa pysäyttämään muutaman huijaustilanteen. Näissä tapauksissa rahaa on saatu ohikulkijoilta 5–40 euroa. Poliisi kertoo, että tapaukset voisivat täyttää lievän petoksen tunnusmerkit, mutta asianomistajat eivät ole halunneet tehdä rikosilmoitusta saatuaan rahansa takaisin.

Poliisi kertoo, että siististi pukeutuneet nuoret miehet ovat yleensä puhuneet huonoa englantia. He ovat lähestyneet ohikulkijoita aktiivisesti, mutta eivät ole käyttäytyneet aggressiivisesti.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Eikö kunniakansalaisten valtiolta saamat tuet o!e riittäviä, vaikka asunto ja ravinto sekä terveyspalvelut on turvattu? Jos matkarahoista on puute, niitä pitäisi löytyä maahanmuuttoviraston pohjattomasta kukkarosta, lisäksi starttirahat kotimaahansa palaajillekin luvattu.

  • Nimetön

    Olishan tuon vielä voinut kertoa, miltä miehet näyttivät.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio