Upea video: Hornet ärjyy ja taituroi Pirkkalassa, myös Hawkit ja NH90-kopteri vauhdissa – katso lentonäytöksen parhaat palat

Helikopterit, Midnight Hawks -taitolento-osasto ja Hornet-hävittäjä ihastuttivat helteisessä ilmailunäytöksessä Pirkkalassa. Samalla markkinoitiin sotilasilmailua ammattina.

Jukka Ritola / Aamulehti
Upea video: Hornet ärjyy ja taituroi Pirkkalassa, myös Hawkit ja NH90-kopteri vauhdissa – katso lentonäytöksen parhaat palat

Pirkkalan lentonäytöksessä nähtiin komeita taidonnäytteitä. Katso video alta.

Jukka O. Kauppinen

Satakunnan lennosto Pirkkalassa avasi porttinsa yleisölle tiistaina. Paikalle saapunut yleisö pääsi nauttimaan häikäisevästä lentonäytöksestä.

Katso näytöksen parhaat palat videolta:

 

Aamulehden videolle on koottu makupaloja Ilmavoimien Boeing F/A-18 C/D Hornet -monitoimihävittäjän sekä Ilmavoimien BaE Hawk -suihkuharjoituskoneilla lentävän Midnight Hawks -taitolentoryhmän vuoden 2018 näytösohjelmasta sekä maavoimien NH90-helikopterin esityksestä.

Hornet-hävittäjän juhlavuoden 2018 Hornet-esityslentäjä on Karjalan lennoston kapteeri Lauri Mäkinen. Viime vuonna Mäkinen oli esityslentäjän varaohjaaja.

–Se on oma taiteenlajinsa, jossa otetaan Hornetista kaikki irti, mennään ääriarvoilla ja lennetään matalalla lentokorkeudella, Mäkinen kertoo näytöslentämisestä.

Katso myös: Tältä lentonäytös näyttää taivaalta koettuna – hyppää Arctic Eaglesin taitolentäjien kyytiin

 


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    ”Sydän parka tuhannen kippurassa,kun pelotti kovat äänet niin paljon..”
    Siksi on keksitty kuulosuojaimet.

  • Nimetön

    Varmasti upea elämys niille,jotka tykkää..Mutta meille,erisyistä ääniherkille, tämä oli kyllä taas koettelemus..Sydän parka tuhannen kippurassa,kun pelotti kovat äänet niin paljon..

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio