Ulkoministeri Soinin abortti-kommenteille täystyrmäys – Kansanedustaja Vikman: "Vastenmielistä"

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) kommentit Argentiinan aborttilainsäädännöstä suututtivat perjantaina. Soini iloitsi blogissaan, kun Argentiina ei laillistanut aborttia.

Joel Maisalmi / Aamulehden arkisto
Ulkoministeri Soinin abortti-kommenteille täystyrmäys – Kansanedustaja Vikman: "Vastenmielistä"

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) abortinvastainen kanta on ollut tiedossa pitkään. Viimeksi kohu nousi toukokuussa, kun Soini osallistui Kanadassa abortinvastaiseen tilaisuuteen. Sitä kommentoi myös presidentti Sauli Niinistö.

Saara Tunturi, Pia Lindroos

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) aiheutti kohun perjantaina abortti-kommenteillaan. Soini kirjoitti, että Argentiina on hieno maa, kun sen senaatti hylkäsi aborttilain. Hylkäämällä lain aborttia ei laillisteta Argentiinassa.

Eturivin poliitikot ovat kommentoineet Soinin kirjoitusta laajasti.

Tamperelainen kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) totesi Twitter-viestissään Soinin kommenttien olevan vastenmielisiä.

Jos tviitti ei näy oikein, näet sen tästä.

Vikmanin viesti pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) oli, että "on aika puuttua häröilyyn". Sipilä kommentoi STT:lle sähköpostivastauksessaan, että naisten ja tyttöjen asema sekä seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet ovat ihmisoikeuskysymyksiä ja olennainen osa Suomen ulkopolitiikkaa. Sipilän mukaan hallituksen linja asiassa ei ole muuttunut.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kirjoitti, että Suomi ja hallitus edistävät naisten ja tyttöjen oikeuksia kaikkialla maailmassa.

Jos tviitti ei näy oikein, näet sen tästä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen (kok.) tviittiä aiheesta jakoivat monet poliitikot.

–Soinin #abortti-vastainen kanta ei ole myöskään hallituksen kanta, Virolainen kirjoittaa.

Jos tviitti ei näy oikein, näet sen tästä.

Vihreiden Ozan Yanar kirjoitti Facebookissa, että "nyt on aika vaihtaa ulkoministeriä".

Soinin aborttikanta on ollut tiedossa jo pitkään. Soini kommentoi kohua perjantai-iltana blogissaan.

Soini kehui tällä kertaa, miten hieno maa Suomi on. Ministeri ylisti kirjoituksessaan Suomea, jossa kaikilla on sananvapaus.

–Suomi on hieno maa. Täällä saa sanoa mielipiteensä. Kannattaa ja vastustaa eri asioista, Soini kirjoittaa.


Kommentit (23)

  • Nimetön

    ”Eikö Soinilla ole oikeutta ilmaista mielipidettään? Tämän asian suhteen mielipide ei edes tullut yllätyksenä. Pyytämättä kaiketi kuitenkin, mitä moni voi pitää pahana.”

    Toki Soinilla on oikeus noinkin idioottomaiseen milipiteeseen, katolinen kirkko on pitkälti vastuussa maapallon väestön liikakasvustakin joten ei Soinin mielipidettä voi pitää muuna kuin harvinaisen typeränä kannanottona asiaan.

  • Olisipa Suomella oikea ulkoministeri

    Niinistökin voisi välillä hengähtää. Ei tule Soinista mieleen ainuttakaan tasokasta tehtävää. Otti ministeripestin, johon ei ole mitään kykyjä. Omat mielipiteet on pidettävä yksityisasioina. Viimeisimmät havaitsemani uutiset Soinista ovat rukousaamiaiset ja nyt tämä aborttiasia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio