Pirkanmaa

Uimarannan vesi tutkitaan Lempäälässä uudelleen useiden uusien vatsatautiepäilyiden takia: "Ihan normaali tilannehan tämä ei ole"

Uusien uimavesinäytteiden valmistuminen kestää muutaman päivän. Uudet näytteet otettiin maanantaina.

Jenna Keto-Tokoi / Maps4News
Uimarannan vesi tutkitaan Lempäälässä uudelleen useiden uusien vatsatautiepäilyiden takia: "Ihan normaali tilannehan tämä ei ole"

Useat lempääläläiset ovat ottaneet kuntaan yhteyttä, koska he epäilevät saaneensa vatsataudin Lempoisten uimalasta. Vesi on tutkittu ilmoitusten perusteella viimeksi tiistaina 31. heinäkuuta, jolloin se oli vielä normaali.

Katja PajulaAamulehti

Lempäälän Lempoisten uimalaan kohdistuvia vatsatautiepäilyjä on tullut maanantain aikana lisää. Kerroimme aiemmin, että terveystarkastaja on tutkinut veden viikko sitten tiistaina ja todennut sen uintikelpoiseksi.

–Epäilyjä on nyt tullut sen verran paljon lisää, että uimavesi on päätetty tarkistaa. Ihan normaali tilannehan tämä ei ole, sanoo Lempäälän yhteisöpalvelupäällikkö Erkki Häkli.

Terveystarkastaja ottaa näytteet maanantaina, ja niiden valmistumisessa kestää pari päivää.

Lue myös:

Vatsatautiepäilyt puhuttavat Lempäälässä – Uimarannan vesi tutkittu ja todettu syyttömäksi

Häklin mukaan uimarannan rakennuksessa on tehty maanantaina tehosiivous.

–Sitä kautta koitetaan välttää vatsatautiepidemian leviämistä. Ilmeisesti uimavesi on kuitenkin näiden yhteydenottojen perusteella se, jota on epäilty aiheuttajaksi.

Uimarannalle on viety ilmoitukset vatsatautiepäilyistä ja uimareita tiedotetaan paikan päällä. Tieto vatsatautitutkinnasta on myös päivitetty kunnan Facebook-sivuille.

Kunta tiedottaa asiasta lisää, kun uudet näytteet valmistuvat.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Puhdistamolta leviää myös, aikamoiset hajut ympäristöön. Kuokkalakosken maatiesillakin saa nenästään pidellä, haisee !

  • makean veden uimari

    Hetkinen….. viime viikko oli todella kuuma ja tuultakaan ei juuri ollut! Siinähän ne samat pöpöt pyöri sen 100 neliön alueella, joten eipä ihme vaikka pientä vatsasairautta esiintyykin. Siellä on joku kullanmuru voinut tehdä veteen pienen ja isommankin tarpeensa ja siinähän se sitten on. Toisaalta nyt eletään mätäkuuta – aikaa jolloin kaikki pilaantuu herkemmin – järvivesikin!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio