Uimahalli ja hiihtoputki vaihtuivat luolakylpylään – Lempäälä otti Ideaparkin jakamaan suuren suunnitelman kustannukset

Lempäälä ja Ideapark suunnittelevat yhdessä kylpylän rakentamista Ideaparkin alla sijaitsevaan luolaan. Suunnitelmasta on puhuttu ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten.

Jukka Manninen
Uimahalli ja hiihtoputki vaihtuivat luolakylpylään – Lempäälä otti Ideaparkin jakamaan suuren suunnitelman kustannukset

Luolassa riittäisi tilaa pidemmällekin altaalle.

Sari RautanenAamulehti

Lempäälässä on jälleen pulpahtanut pinnalle toivo päästä jonain päivänä pulikoimaan omaan uimahalliin, tai ainakin sinne päin.

Kunta tiedotti keskiviikkona, että se palkkaa hankkeelle projektipäällikön. Valtuusto päättää määrärahasta keskiviikkoiltana, kun se käsittelee ensi vuoden talousarvioesitystä.

Halli on tarkoitus rakentaa Ideaparkin alla sijaitsevaan luolaan, jonne sitä jo kymmenen vuotta sitten suunniteltiin. Paitsi että tällä kertaa tarkoitus ei ole rakentaa uimahallia vaan kylpylä.

–Jos hanke tulisi pelkästään kunnan taseeseen, sitä kutsuttaisiin uimahalliksi. Mutta suunnitelmissa on saada aikaiseksi kylpylä, joka pitää sisällään myös uinnin harrastamisen ja radat, kuvailee Lempäälään kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Vielä ei ole päätetty, kuinka paljon kylpylään tulee matkauintiin ja vesijuoksuun sopivia ratoja ja kuinka paljon muita altaita ja toimintoja. Rämö ei tässä vaiheessa ota kantaa siihen, asettuvatko lippujen hinnat lähemmäksi kylpylöille tyypillistä hintatasoa vai uimahallien hintatasoa.

Tähän luolastoon kylpylä on tulossa

 

Kunnan omat rahat eivät riittäisi kylpylän rakentamiseen. Siksi hanke toteutetaan yhteistyössä Ideaparkin kanssa.

–Kun on useampi jakamassa kustannuksia, rahkeet kyllä riittävät, Rämö sanoo.

Aikaisintaan ensi vuonna selviää, millä summalla kunta on mukana hankkeessa. Rämö arvioi, että valtiolta tuskin tulee tukea.

–Pitää selvittää, onko järkeä edes hakea sellaista. Haemme hankkeella kylpylämäistä toimintaa, joka ei ensisijaisesti ole sellaista, joka kuuluu valtionavun piiriin.

Rämö ei uskalla arvioida, koska ensimmäiset pääsevät pulahtamaan kylpylän altaisiin. Joka tapauksessa puhutaan vuosista.

–Ensi vuonna saamme sopimukset ja suunnitelmat kuntoon. Sen jälkeen alamme toteuttaa.

Aamulehti ei tavoittanut Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Visa Vainiolaa kommentoimaan hanketta.

Sukarilta paha virheinvestointi

Ideaparkin alle louhittuun kallioluolaan suunniteltiin uimahallia ja hiihtoputkea jo viime vuosikymmenellä. Hankkeet kariutuivat, koska niille ei löytynyt rahoitusta.

Luolaston louhiminen maksoi aikoinaan 22 miljoonaa euroa. Ideaparkin perustanut Toivo Sukari on kuvannut hanketta liikemiehen uransa pahimmaksi virheinvestoinniksi.

Luolaan on sittemmin visioitu muun muassa datakeskusta ja sienten sekä vihannesten viljelyä.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Onkohan tässä taas mitään järkeä, koska Ideapark on kärsinyt koko olemassaolonsa ajan sisäilmaongelmista. Rakennus laitettiin pystyyn kovalla kiireellä ja vasta kymmenisen vuotta vanha rakennus on jo rapistunut. Rakennuksen kosteusvauriot ovat varsin tuttuja henkilökunnalle. Ämpäreitä ja pyyhkeitä on ollut pitkin lattioita, kun katto vuotanut milloin mistäkin. Henkilökunta oireilee ja moni on pahimmillaan sairastunut siellä astmaan. Koskahan tästä ihmisten terveyden vaarantamisesta aletaan vihdoin kantaa vastuu ja ongelmille tehtäisiin jotain? Yläkertaan puuhataan vain uutta Särkänniemen elämyspuistoa ja alakertaan suuria määriä vettä. Nämä tietysti tuovat tulessaan merkittävästi lisää lapsia ja lapsiperheitä rakennukseen ja sitä kautta rahaa…

  • Nimetön

    Miksi joku lähtisi kylpylään ahdistavaan luolaan ostoskeskuksen alle teollisuusalueelle? Tampereelta ja Nokialta löytyvät kylpylät ihan maan pinnaltaja järven rannalta. Uimahallin oikea paikka Lempäälässä on Hakkarin liikuntahallin lähistöllä tai sitten keskustassa. Jotain uimahallin tapaista piristysruisketta Lempäälän keskusta kaipaa kipeästi, on se niin näivettynyt.
    Ideaparkin hotelli on myös järjetön idea. Kuka haluaa majoittua teollisuusalueelle kauas kaikesta, ainoana huvina ostoskeskus, jossa ei ole mitään eroa mihinkään muuhun ostoskeskukseen?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio