Turkulaismies oli menossa tyttöystävänsä luokse – katosi jäljettömiin, kun matkaa oli jäljellä alle 150 metriä

Perjantain ja lauantain välisenä yönä kadonnut mies oli lähes perillä Port Arthurin kaupunginosassa. Havaintoja kaipaavalla poliisilla ei mitään uutta tietoa katoamisesta.

Asmo Raimoaho
Turkulaismies oli menossa tyttöystävänsä luokse – katosi jäljettömiin, kun matkaa oli jäljellä alle 150 metriä
Jorma Huovinen, Essi LehtoAamulehti

Turkulainen Katariina Tuominen etsii poikaystäväänsä jo kolmatta päivää.

Tuomisen poikaystävä katosi perjantain ja lauantain välisenä yönä Turun keskustassa.

Poikaystävä oli viettänyt iltaa Baaribaari-ravintolassa Aurakadulla. Sieltä hän poistui noin neljän aikaan, 11. marraskuuta aamuyöllä tarkoituksenaan mennä yöksi tyttöystävälleen, joka asuu Port Arthurin kaupunginosassa, reilun kahden kilometrin päässä.

Kello 4.10 lähes perillä Portsassa

Baariin jäänyt ystävä soitti kadonneelle miehelle kello 4.10, jolloin tämä kertoi olevansa Portsassa, eli Port Arthurin kaupunginosassa, ja ihan juuri perillä tyttöystävänsä kotona.

Suurin osa reitistä Aurakadulta Port Arthurissa sijaitsevalle Hansakadulle kulkee Puutarhakatua pitkin.

Valvontakamerassa…ja lehdenjakaja näki

Lauantain jälkeen poliisi on ilmoittanut, että poikaystävä näkyy Puutarhakadulla sijaitsevan K-market Portsan valvontakamerassa matkalla kohti tyttöystävänsä kotia.

Tämän jälkeen myös lehdenjakaja on vielä nähnyt hänet Puutarhakadulla vain korttelin päässä määränpäästään.

Sinne poikaystävä ei kuitenkaan saapunut. Tuominen odotti häntä baarista kotiin lauantain vastaisena yönä.

–Osasin odottaa häntä. Olen herännyt puoli seitsemältä ja ihmetellyt, kun hän ei ole kotona. Oletin, että hän oli mennyt ystävänsä luokse, hän kertoo.

Aamun kuluessa Tuominen kuitenkin huomasi, ettei kukaan pariskunnan ystävistä tiedä, missä poikaystävä on. Puolilta päivin Tuomisen oli mentävä töihin.

–Annoin ystävillemme ohjeet ja toivoin parasta.

Vapaaehtoiset haravoimassa

Poikaystävä ei löytynyt siihen mennessä, kun Tuominen iltakahdeksalta pääsi töistä. Päivällä ystävät olivat ilmoittaneet hänen katoamisestaan hätäkeskukseen. Illalla vanhemmat tekivät samoin.

Toistaiseksi Tuomisen poikaystävää on etsitty Turun keskustasta lähinnä vapaaehtoisvoimin. Tällä hetkellä etsinnöissä on mukana noin 30–50 vapaaehtoista. Tuominen on myös tehnyt Facebookiin katoamisilmoituksen, jota on jaettu jo parituhatta kertaa.

Poikaystävän vanhemmat tekivät hänestä katoamisilmoituksen sunnuntaina.

–Ei ole millään tavoin hänen tapaistaan kadota näin, Tuominen sanoo.

Uusin etsintä tiistai-iltana

Tiistai-iltana Tuomisen ja hänen poikaystävänsä ystävät aikovat järjestää vielä etsinnän, jota johdetaan Tuomisen kotoa.

–Ihmiset, jotka haluavat tulla auttamaan, voivat tulla siihen. Ystävämme päivystävät kotonani. Etsijöille jaetaan Turun karttaa, pidetään kirjaa, mistä on etsitty ja mistä on vielä etsimättä.

Poliisi tarkistaa ja toivoo havaintoja

Tuominen odottaa poikaystävänsä läheisten kanssa myös, jos poliisi saisi haltuunsa lisää valvontakameramateriaalia, josta selviäisi lisää poikaystävän liikkeistä katoamisyöltä.

Katoamista tutkivan Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisarion Matti Salosen mukaan mitään uusia havaintoja ei ollut tiistaina käytettävissä.

–Teemme etsintöjä ja tarkistuksia omalla tahollamme ja toivomme yleisöltä mahdollisia uusia havaintoja lauantain vastaiselta yöltä.

Rikoksen mahdollisuus on Salosen mukaan aina olemassa, mutta mitään siihen viittaavaa ei tällä hetkellä ole käytettävissä.

Katoamisilmoitukselle ei aikarajaa

Rikoskomisario Matti Salosen mukaan ei ole olemassa mitään aikarajaa, milloin katoamisilmoitus kadonneesta läheisestä tulisi tehdä.

–Jos tilanne näyttää siltä, että asiat eivät ole kunnossa tai jos katoamiselle ei löydy järjellistä selitystä, ilmoitus kannattaa tehdä, neuvoo Salonen.

Esimerkiksi Vapaaehtoinen pelastuspalvelu tai Suomen punainen risti voivat osallistua etsintöihin vasta, jos poliisi niin pyytää.

–Onhan se turhauttavaa, kun emme saa enempää apua etsintöihin. Ymmärrän kuitenkin, että Suomen laki määrää näistä asioista ja ne päätetään Arkadianmäellä, huolestunut Katariina Tuominen toteaa.


Kommentit (3)

 • Kamerat

  Aitaa ei varmaan tulla tekemään, mutta miten olisi tallentavat valvontakamerat joen varrelle?

 • reijo

  Nuo kännykän kautta etsimiset ei oikein onnistu, kaikilta operaattoreilta,
  Al voisi selvittää keltä ja kuinka se ”intimiteettisuoja” murretaan tällaisissa tapauksissa
  Tarvitaanko lupa, Niinistöltä, vai mistä, ja meneekö kuukausia aikaa että akku tyhjenee
  Aika kylmää on ollut Ellei ole päässyt lämpimän

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio