Tampere

Tesoma uudistuu nyt lujaa, ja tamperelaiset ovat huomanneet sen: 25-vuotias tuore äiti kertoo, miksi hän tahtoo kasvattaa lapsensa Tesomalla

Tampereen Tesomasta on kasvamassa asuinalue, jossa kaikki palvelut ovat lähellä.

Jukka Ritola / Aamulehti
Tesoma uudistuu nyt lujaa, ja tamperelaiset ovat huomanneet sen: 25-vuotias tuore äiti kertoo, miksi hän tahtoo kasvattaa lapsensa Tesomalla

Elina Kuusinen ja 7-viikkoinen Ilona-vauva pääsivät testaamaan uusia neuvolatiloja heti hyvinvointikeskuksen toisena aukiolopäivänä.

Emilia TykkiAamulehti

7-viikkoinen Ilona Kuusinen ja äiti Elina Kuusinen, 25, pääsivät heti tiistaina testaamaan Tesoman hyvinvointikeskuksen uusia neuvolapalveluja. Muutos aiempaan on iso, sillä Kuusiset kävivät neuvolassa Virontörmänkadulla sijaitsevissa vanhoissa tiloissa.

–Vanhan neuvolan tilat olivat aikansa eläneet ja kuin eri maailmasta. Uuden neuvolan ilme on raikas ja moderni, Kuusinen sanoo.

Ensimmäisellä neuvolakäynnillään hyvinvointikeskuksessa Ilona-vauva sai rotavirusrokotteen ja hänen painonsa ja pituutensa tarkistettiin. Elina Kuusinen antaa kiitosta erityisesti neuvolan uusista tutkimuslaitteista.

–Kaikki laitteet olivat erittäin nykyaikaisia.

Palvelut ratkaisivat

Ilona Kuusinen on paljasjalkainen tesomalainen. Hänen vanhempansa Elina ja Kalle Kuusinen ovat asuneet Tesomalla reilun vuoden. Pariskunta asui aiemmin Tampereen keskustassa vuokralla. Kun he ryhtyivät etsimään omaa asuntoa, eivät käsitykset Tesomasta asuinalueena olleet kovin hyviä.

–Suhtauduimme Tesomaan skeptisesti. Kiinnostuksemme herättivät kuitenkin kaikki uudistukset, joita tänne oltiin tekemässä, Kuusinen kertoo.

Kuluneen vuoden aikana, jonka perhe on Tesomalla asunut, on alueelle auennut paljon uusia palveluita.

–Seuraavien vuosien aikana meille ajankohtaisia ovat neuvolan lisäksi koulu ja päiväkoti.

Pariskunnan muuttopäätökseen vaikutti myös alueen hintataso. Kuusiset löysivät tilavan ja viihtyisän kodin remontoidusta ja hyvin hoidetusta taloyhtiöstä. Kävelymatkan päässä ovat niin hyvinvointikeskus ja Tesoman uusi koulutalo kuin Tohlopinjärven metsäpolutkin.

Lue myös: "Tampereen hienoin" – Oppilaat pääsevät tänään kouluun, jossa seinät liikkuvat ja sisäilmaongelmat on estetty huipputekniikalla: Katso miten upea Tesoman uudesta koulutalosta tuli

Lue myös: Tesoman uusi ja upea hyvinvointikeskus aukeaa maanantaina – Pääsimme kurkistamaan tiloihin jo etukäteen, tältä niissä näyttää

"Kaikki on lähellä"

–Asuinalueessamme positiivista on, että kaikki palvelut uimahallista uimarantoihin ja supermarkettiin ovat lähellä. Lisäksi täällä on mukavan rauhallista. Tesomalle oli helppo tulla ja kotiutua, sillä ilmapiiri täällä on positiivinen. Kadulla saatetaan ryhtyä juttelemaan vastaantulijan kanssa, Kuusinen sanoo.

Seuraavaksi hän aikoo ottaa selvää lapsiperheiden vapaa-ajan palveluista.

–Olen suunnitellut, että menisimme Ilonan kanssa vauvakerhoon ja muskariin.

Jos Kuusinen vielä jotain palvelua Tesomalle toivoisi, olisi se jotain shoppailuun liittyvää.

–Jotain liikkeitä täällä voisi tuon supermarketin lisäksi olla. Vaikka pääseehän täältä tosi kätevästi vaunujen kanssa bussilla Lielahteen tai keskustaan, eikä aikaa mene kuin viitisentoista minuuttia.

Elina Kuusinen kertoo videolla, miten sujui ensimmäinen neuvolakäynti uudessa hyvinvointikeskuksessa:

 

Jukka Ritola / Aamulehti
Tesoman hyvinvointikeskukseen on Kuusisen perheen kotoa kävelymatka. Neuvolakäynnin jälkeen Elina ja Ilona Kuusisen matka jatkuu alakerran kahvilaan.

Tesoman hyvinvointikeskukseen on Kuusisen perheen kotoa kävelymatka. Neuvolakäynnin jälkeen Elina ja Ilona Kuusisen matka jatkuu alakerran kahvilaan.

"Samassa paikassa on kaikille tarjolla jotain"

Kysyimme tesomalaisilta heidän mielipiteitään alueen uudesta hyvinvointikeskuksesta.

Jukka Ritola / Aamulehti

Raija ja Pentti Mustajärvi

"Keskus vaikuttaa avaralta. Täällä on valoa ja väljyyttä. Olemme Tesoman kehittämisestä erittäin iloisia, sillä samalla nousee asumisen haluttavuus alueella."

Jukka Ritola / Aamulehti

Marika Vartiainen

"On upeaa, että Tesomallekin saatiin ihan uudet hienot tilat. Kiva, kun monet palvelut ovat saman katon alla. Niitä tulee varmasti hyödynnettyä."

Jukka Ritola / Aamulehti

Noora Kivelä

"Keskukseen avatut uudet nuorisotilat ovat tosi pienet. Entisissä tiloissamme käytössämme oli 100 neliön liikuntasali. Täällä ei mahdu pelaamaan jalkapalloa."

Jukka Ritola / Aamulehti

Patrik Merisaari

"Keskus on siistin oloinen. Tykkään Tesoman kehittämishankkeesta. On fiksua, että kaikki palvelut laitetaan yhteen. Samassa paikassa on kaikille tarjolla jotain."

Tesoman hyvinvointikeskus

Hyvinvointikeskus aukaisi ovensa maanantaina 9. huhtikuuta. Avajaisia vietetään koko viikon ajan lauantaihin 14. huhtikuuta 2018 saakka.

Saman katon alla ovat tästä eteenpäin Tesoman kirjasto, nuorisotilat, äitiys- ja lastenneuvola, hammashoitola, terveysasema sekä yhteisökahvila. Lisäksi hyvinvointikeskus palvelee tukikohtana alueella toimiville perhetyön, kotipalvelun ja kotihoidon työntekijöille.

Uuden keskuksen myötä tesomalaisten palvelut paranevat merkittävästi. Sisäilmaongelmista kärsinyt vanha terveysasema purettiin vuonna 2016. Tällä välin tesomalaiset ovat joutuneet käymään lääkärissä Lielahdessa tai Tipotiellä

Kolmannessa kerroksessa toimivalla terveysasemalla työskentelee 10–11 kokoaikaista yleislääkäriä.

Tesoman hyvinvointikeskus on kaupungin uusin ja suurin. Sen vastuulla on 20 000 asukkaan väestöpohja.

Tampereen kaupunki ja yksityinen terveyspalveluyritys Mehiläinen pyörittävät hyvinvointikeskusta yhdessä.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Nimetön

    Aika pahasti saa aikataulusta myöhästyä, että 45 minuuttia menee matkalla. Repan mukaan menee alle puoli tuntia.

  • Nimetön

    Rakastan asua tässä tesoman kupeessa,kun kaikki on lähellä.Ei tarvitse lähteä kaupunkiin tai lielahteenkaan.Ainut mikä pelottaa on se,että tämä rakentaminen vie meidän kauniit metsämme.Nyt on jo metsää mennyt ihan liikaa..Ihminen tarvitsee luontoa voidakseen hyvin.Joten NÄPIT IRTI! meidän metsistä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio