Pirkanmaa

Teroitettuja terästappeja löytynyt Pinsiön metsäpoluilta – Viheliäisen ansan tekemiseen on nähty vaivaa

"Miten käy, jos piikkiin astuu sienestäjä tai lenkkeilijä." Nokian poliisille on tehty rikosilmoitus. Jos ihminen loukkaantuu astuessaan piikkiin, kyseessä voi olla vamman tuottamus tai pahoinpitely.

Arto Ranta ja Katarina Sällylä / Maps4news
Teroitettuja terästappeja löytynyt Pinsiön metsäpoluilta – Viheliäisen ansan tekemiseen on nähty vaivaa
Kati KalliosaariAamulehti

Maastopyöräilijöiden ja muiden ulkoilijoiden käyttämille Pinsiön metsäpoluille Ylöjärven, Nokian ja Hämeenkyrön rajamailla on ilmestynyt vaarallisia ansoja.

Joku on laittanut poluille teräväksi teroitettuja harjateräksen pätkiä, joihin on noin viiden sentin päähän kärjestä hitsattu prikka. Näin piikit eivät uppoa maahan syvemmälle, vaan terä jää esiin.

Pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden jäsenet löysivät piikkejä ensimmäisen kerran syyskuun alkupäivinä. Sittemmin niitä on löytynyt vielä lisää.

–Ainakin kolme pyöränrengasta on noiden piikkien vuoksi hajonnut, mutta onneksi vain renkaita. Miten käy, jos piikkiin astuu sienestäjä tai lenkkeilijä, kysyy ylöjärveläinen pyöräilijä Arto Ranta.

Pinsiön metsissä kulkee paljon myös koiria omistajiensa kanssa sekä ratsukoita.

–Piikit ovat olleet kohdissa, joissa polku-ura on ollut selkeästi näkyvissä. Ihan tarkoituksella ne on selvästi sinne laitettu. Kauhistuttaa, että kuinka paljon niitä siellä oikein on, Ranta toteaa.

Arto Ranta
Pinsiön poluilta on löytynyt teräväksi teroitettuja harjateräksen pätkiä, joihin on noin viiden sentin päähän kärjestä hitsattu prikka. Näin piikit eivät uppoa maahan syvemmälle, vaan terä jää esiin.

Pinsiön poluilta on löytynyt teräväksi teroitettuja harjateräksen pätkiä, joihin on noin viiden sentin päähän kärjestä hitsattu prikka. Näin piikit eivät uppoa maahan syvemmälle, vaan terä jää esiin.

Piikkejä on löytynyt maastosta kolmostien tuntumasta Hämeenkyrön alueelta.

Paikka on Tampereelta Vaasan suuntaan mennessä Nokian puolella eli vasemmalla puolella Tampereentietä Ylöjärven Metsäkylän ja Pinsiön taimiston jälkeen. Samasta risteyksestä kääntyy oikealle Pinsiön suuntaan Mäkelä-Haavistontie.

Katarina Sällylä / Maps4news
Täältä piikkejä on löytynyt.

Täältä piikkejä on löytynyt.

Poliisi saanut rikosilmoituksen

Nokian poliisille on jätetty piikeistä rikosilmoitus lauantaina 2. syyskuuta.

–Ilmoitus on kirjattu järjestelmään, mutta ei ole pystytty osoittamaan, kuka niitä terästappeja olisi käynyt sinne laittamassa. Se on hyvin käytetty reitti, toteaa rikoskomisario Pauli Pitkäkoski.

Rikosta voidaan epäillä, jos joku ihminen loukkaantuu ajaessaan tai astuessaan terästappiin.

–Kyseessä voisi olla vamman tuottamus tai pahoinpitely, jos näitä piikkejä on laitettu maastoon tahallaan, Pitkäkoski miettii.

Jokamiehenoikeus antaa luvan liikkua metsissä jalan, pyörällä, hiihtäen ja ratsain. Se ei kuitenkaan saa haitata maanomistajan maankäyttöä eikä vahingoittaa luontoa.


Kommentit (28)

  • Joka ihmisen oikeudet

    Suomen kansalaisten joka-ihmisen oikeuksia, pitäisi vahvistaa. Näyttää nykyisin siltä, että moni raharikas, luulee olevansa isompi herra maillaan, kuin oikeasti onkaan. Ensin perintösuunnitellaan ja sitten häiritään kansalaisten jokaihmisten oikeuksia. Mitä se semmoinen peli on ? Kaupunkien metsät puolestaan, on tarkoitettu vapaaseen käyttöön, muttei terästappien levittelyyn, tai mopoiluun.

  • Suojellut harjut uhattuina

    Tampereen harjuista monien, pitäisi olla suojelu-alueita, ei näy kyllä käytännössä. Vieraslajeja ei torju kukaan, elleivät ihmiset itse vapaaehtoisesti ja mopoilu näyttää olevan, harjujen kävelyteillä, ihan joka päiväinen ilmiö.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio