Taysin teho-osaston tilat suljetaan kosteusvaurion takia – Tutkimusten taustalla henkilökunnan oireilu

Vanha viemäri on vuotanut Taysin teho-osastolla. Remontin ajaksi osasto joudutaan sulkemaan.

Timo Marttila
Taysin teho-osaston tilat suljetaan kosteusvaurion takia – Tutkimusten taustalla henkilökunnan oireilu

Vastuualuejohtaja Sari Karlsson kertoo, että kosteutta on löytynyt huoneista 4 (kuvassa) sekä huoneista 6 ja 7.

Sari RautanenAamulehti

Tampereen yliopistollisen sairaalan teho-osaston tilat joudutaan sulkemaan toistaiseksi tuntemattomaksi ajaksi. Osaston potilashuoneissa on todettu kosteusvaurioita, ja potilaat joudutaan siirtämään remontin tieltä muualle. Muutto alkaa tammikuun 15. päivä.

Vastuualuejohtaja Sari Karlsson kertoo, että tutkimukset käynnistyivät, kun henkilökunta sai tiloissa sisäilmaoireita.

–Potilasturvallisuus ei ole vaarantunut missään vaiheessa, Karlsson vakuuttaa.

Vanha viemäri oli vuotanut

Kosteutta on löytynyt teho-osaston kolmesta potilashuoneesta. Kahdesta kosteutta löytyi joulun alla tehdyissä mittauksissa ja yhdestä jo aiemmin viime vuonna. Huonetta on remontoitu samalla, kun toiminta teho-osastolla on jatkunut.

Karlsson kertoo, että poraaminen ja remontin vaatima tila ovat vaikeuttaneet työskentelyä.

–Yhden huoneen osalta vielä kestimme remontin, mutta jos muissa kahdessa huoneessa joudutaan vielä tekemään remonttia, emme voi täällä enää sinä aikana toimia.

Näistä kahdesta huoneesta toinen on jo suljettu ja toisessa hoidetaan vielä potilaita.

Timo Marttila
Huonetta 6 on remontoitu syksystä asti. Remontin vaatimat suojaukset ovat kaventaneet käytävää niin, etteivät potilassängyt mahdu enää kulkemaan huoneen ohi.

Huonetta 6 on remontoitu syksystä asti. Remontin vaatimat suojaukset ovat kaventaneet käytävää niin, etteivät potilassängyt mahdu enää kulkemaan huoneen ohi.

Kosteusvaurion taustalta on paljastunut vanha, hapero viemäri, joka oli päässyt vuotamaan. Jatkotutkimuksissa varmistuu, selittääkö vuoto kaikki tähän mennessä havaitut vauriot.

Remontin laajuus selviää, kun tutkimukset on saatu tehtyä. Eri puolilta teho-osastoa on otettu noin 70 näytettä, ja niiden tuloksia odotetaan ensi viikolla.

Dialyysin tilat käyttöön

Teho-osastolla ja tehostetun valvonnan osastolla on tällä hetkellä käytössä yhteensä 18 potilaspaikkaa. Karlsson lupaa, että remontin aikana paikkoja on vähintään yhtä paljon.

Teho-osaston hoito- ja valvontalaitteistot siirretään tammikuun puolessa välissä korvaaviin tiloihin munuaiskeskukseen ja infektio-osastolle. Kummastakin löytyy tarvittava sähköjärjestelmä varavoimineen ja suojattuine pistokkeineen. Tavallisella vuodeosastolla tällaista ei ole.

Dialyysissä käyville tämä tarkoittaa muutoksia arviolta muutaman kuukauden ajaksi. Vastuualuejohtaja Hannu Päivä sanoo, että kaikki hoidot järjestyvät munuaiskeskuksessa niin kuin ennenkin, mutta tilaa on niukemmin kuin tähän asti.

Dialyysia tarvitsevat käyvät tyypillisesti hoidossa kolmesti viikossa joko aamuisin tai iltaisin. Päivän mukaan potilaat saattavat nyt joutua tinkimään tutuista hoitoajoista.

–Kaikkia aikataulutoiveita emme pysty ihan samalla lailla huomioimaan, kuin tällä hetkellä.

Karlsson arvioi, että teho-osasto tuskin pääsee muuttamaan takaisin omiin tiloihinsa vielä ensi kesänäkään. Jos näin käy, toiminta siirtyy munuaiskeskuksesta sydänvalvonnan tiloihin. Ne vapautuvat, kun Sydänsairaalan toiminta siirtyy uusiin tiloihin.

Timo Marttila
Eri puolilta teho-osastoa on otettu noin 70 näytettä.

Eri puolilta teho-osastoa on otettu noin 70 näytettä.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Uuden vastaavan ohutseinäisen talon rakentaminen ei maksaisi enempää kuin remontti. Nykymääräykset ovat kuitenkin menneet jo täysin hulluiksi liiallisessa säästämisinnossa, joten siksi rempataan epätoivoisesti vanhaa. Kerrostaloon on paha vaihtaa runkoa, jos home on sopivassa paikassa. Mtv kirjoitti aiemmin otsikolla: ”Brax ei tinkisi energiansäästöstä homeongelmien vuoksi” ja kyseessä oli vihreiden ministeri. Kun ajatusmalli on noin vinossa, niin ollaan tilanteessa, jossa uudisrakentaminen ja korjaaminen on tehty järjettömäksi.

  • Nimetön

    Päästetään iso saneeraus yritys tontilla, otetaan hyvä veli järjestelmä käyttöön niin miksi pitäs tehdä jotain nopeasti valmiiksi kun on varma maksaja löytynyt?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio