Rikos

Tamperelaismies vainosi entistä avovaimoaan piinaavalla tavalla – Erikoiset tempaukset pelottivat ja ahdistivat naista

Mies kävi monta kertaa solvaamassa naista ja uhkasi haukkua hänet julkisesti lasten kevätjuhlissa.

Timo Marttila / Aamulehden arkisto
Tamperelaismies vainosi entistä avovaimoaan piinaavalla tavalla – Erikoiset tempaukset pelottivat ja ahdistivat naista

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi entistä avovaimoaan häirinneen miehen sakkorangaistukseen vainoamisesta.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Entistä avopuolisoaan häirinnyt tamperelaismies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa vainoamisesta. Noin kuusikymppinen mies kävi vuoden 2017 keväällä useita kertoja entisen avopuolisonsa kotiportilla ja huuteli tälle solvauksia.

Pariskunta oli ollut pitkään avoliitossa ja heillä oli kaksi yhteistä lasta. Parisuhde oli päättynyt vuonna 2011, ja pariskunnan keskinäiset vaikeudet olivat kestäneet useita vuosia. Mies oli tehnyt entiselle avopuolisolleen jatkuvasti kiusaa, ja nainen oli hakenut miehelle lähestymiskieltoa vuonna 2013.

Nainen kertoi oikeudessa, että kevään aikana mies jäi toistuvasti seisomaan talon viereiselle kävelytielle ja tuijotti ikkunan läpi sisälle taloon. Toisinaan mies soitti ovikelloa ja kävi talon autotallissa tarkistamassa, oliko naisen polkupyörä paikoillaan. Käynnit jatkuivat tammikuusta toukokuuhun asti.

Mies nimitteli entistä avopuolisoaan halventavilla nimityksillä, uhkasi järjestää hänelle häädön sekä mennä lasten kevätjuhliin haukkumaan naista julkisesti. Syyttäjän mukaan mies oli uhannut naista myös tappamisella. Mies kiisti syytteet.

Nainen kertoi oikeudessa, kuinka neljänä perättäisenä sunnuntaina joku oli tuonut talon portinpieleen viinipullon. Viini oli ollut samaa, jota mies ja nainen olivat nauttineet yhdessä parisuhteensa aikana. Naisen mukaan ei ollut mahdollista, että viinipullon olisi tuonut kukaan muu kuin hänen entinen avomiehensä.

Naisen kertomuksen mukaan mies oli kerran käynyt myös penkomassa roskia, ottanut sieltä naisen käyttämän tyhjän lääkeliuskan ja jättänyt sen portinpieleen viinipullon viereen. Miehen toimet aiheuttivat naiselle pelkoa ja ahdistusta.

Kerran talon pihaan oli tuotu valokopio kirjan kannesta. Kirjan nimi oli Irti narsistin otteesta. Mies oli aiemmin nimittänyt naista narsistiksi.

500 euron korvaus kärsimyksestä

Käräjäoikeus piti naisen kertomusta miehen toiminnasta yksityiskohtaisena ja uskottavana. Nainen oli tehnyt havainnoistaan tarkkoja muistiinpanoja.

Mies asui puolen kilometrin päässä entisen avopuolisonsa ja lasten asunnosta, eikä hänelle ollut välttämätöntä liikkua talon ohitse.

Mies sai tavata lapsiaan ja entistä avopuolisoaan, mutta koska mies oli käynneillä vain riehunut ja tuijottanut taloa, käräjäoikeus katsoi, että käyntien ainoana tarkoituksena oli naisen häirintä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkorangaistukseen vainoamisesta. Miehen maksettavaksi tuli 70 päiväsakkoa eli 770 euroa. Lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan entiselle avopuolisolleen 500 euroa kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.


Kommentit (2)

  • Ervast

    Rakkaus on uskomatonta. Tai ns. rakkaudeksi kutsuttu mielenhäiriö.

  • Nimetön

    Halvalla pääsi! Kai tuossa käy kuin koulukiusaamisessa, kiusattu joutuu muuttaan ja kiusaaja saa jäädä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio