Tampere

Tamperelaisen perheyrityksen uusimmassa luomuksessa on jättitrampoliineja ja noin 10 metrin kiipeilyseinä – "Liikkumattomuus on edelleen pahin uhka"

Trampolin Park Wild avasi ovensa keskiviikkona Kauppi Sports Centerissä Tampereella. 3 000 neliötä liikuttaa niin pomppijoita kuin kiipeilijöitäkin.

Aleksi Neuvonen
Tamperelaisen perheyrityksen uusimmassa luomuksessa on jättitrampoliineja ja noin 10 metrin kiipeilyseinä – "Liikkumattomuus on edelleen pahin uhka"

Trampolin Park Wildissa pääsee kokeilemaan pomppimista, kiipeilyä, boulderointia ja taitorataa. Tilaa on 3 200 neliötä. Ovet avattiin keskiviikkona Tampereella Kaupissa.

Saara TunturiAamulehti

Kauppi Sports Center Tampereella laajentui jälleen, kun trampoliineihin ja kiipeilyyn keskittynyt alue avattiin yleisölle keskiviikkona. 3 000 neliömetrin suuruiseen tilaan mahtuu muun muassa yhdeksän olympiatrampoliinia, pitkä trampoliini, taitoharjoittelualue ja Tampereen korkein kiipeilyseinä. Seinää pääsee kiipeämään noin kymmeneen metriin.

Sporty World Oy:n toimitusjohtaja Sami Joru kertoo, että avajaisissa oli alkuiltaan mennessä käynyt kolmisensataa innokasta. Sporty World omistaa koko Kaupin jättimäisen urheilukeskuksen. Tilaa on noin 17 000 neliötä. Keskus avattiin tammikuussa tänä vuonna.

Eikä keskus ole vielä valmis, sillä syksyllä aiotaan avata seikkailupuisto. Jorun luotsaama yritys on tamperelainen, mutta vastaavia liikuntakomplekseja on kahden Tampereen keskuksen lisäksi Lahdessa, Turussa ja Jyväskylässä. Neuvotteluja kahdesta uudesta kohteesta käydään tällä hetkellä Pirkanmaan ulkopuolella.

Urheilu, liikunta ja vapaa-aika

Miksi liikunta kiinnostaa juuri nyt niin paljon, että erilaisille urheilumahdollisuuksille on kova kysyntä?

–Me uskomme yrityksenä, että ihmiset liikkuisivat vieläkin enemmän, jos heille tarjotaan mahdollisuuksia. Haluamme luoda olosuhteita, missä jokainen, ikään tai kuntoon katsomatta, voi liikkua ja innostua siitä. Konseptimme perustuu juuri siihen, että urheilu, liikunta ja vapaa-aika yhdistyvät samassa paikassa, Joru kuvaa yrityksen filosofiaa.

Lue myös:

Tampereen Kauppiin nousee miljoonien eurojen monitoimihalli – Antaa tilat myös lukuisille tamperelaisseuroille

Liikuntatilaa neljässä kerroksessa yhteensä 16 000 neliömetriä – tältä Kaupin uudessa Sports Centerissä näyttää nyt

Kaupin liikuntakeskuksessa harjoittelee useita pirkanmaalaisseuroja eri lajeista ja myös eri lajien liitot ovat edustettuina.

Suurin uhka liikkumattomuus

Parin vuoden aikana liikuntakeskusten ketjuksi muodostunut idea työllistää kymmeniä työntekijöitä. Lisäksi esimerkiksi Kaupissa toimii liikuntapainotteinen päiväkoti, kahvila ja työterveyspiste.

Samaan aikaan Tampereen seudullakin on paljon erilaisia urheilukeskuksia, kuten vaikka Tahmelassa sijaitseva Flow Park.

–Moni kysyy, kuka on meidän pahin kilpailijamme. Näemme asian niin, että ihmisten liikkumattomuus on edelleen pahin uhka. Siksi on tärkeää, että tarjonta on monipuolista ja monelle sopivaa. Meillä on Kaupissa tällä hetkellä viikon kestävä lasten liikuntaleiri, jossa kuutisenkymmentä lasta liikkuu joka päivä. On tärkeää liikuttaa ja innostaa myös niitä, joilla ei välttämättä ole omaa tiettyä harrastusta, Joru sanoo.

Korjaus 13.6.2018 kello 23.45: Tila-arvio on noin 3 000 neliömetriä, ei 3 200 neliötä.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Liikuntapainotteinen kahvila: Kermamunkkia juoksumatolla.

  • Nimetön

    Kyllähän ihmiset voisivat liikkua enemmän mutta miksi siitä pitäisi maksaa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio