Tamperelaisen japanilaisravintolan noroepäily vahvistui todeksi – Yli 30 sairastui, virus saattoi levitä sushista

Tamperelaisen japanilaisravintolan epidemiaepäily vahvistui norovirukseksi.

Acha yhamruksa
Tamperelaisen japanilaisravintolan noroepäily vahvistui todeksi – Yli 30 sairastui, virus saattoi levitä sushista

Työntekijä lähti kotiin heti sairastuttuaan, mutta virus ehti ilmeisesti levitä työntekijästä. Ravintola pysyi auki epidemiaepäilystä huolimatta.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Tampereen alueella sijaitsevan japanilaisravintolan tammikuun puolivälin epidemiaepäily on vahvistunut norovirukseksi potilasnäytteissä, kertoo Tampereen kaupunki.

Japanilaisravintolan työntekijä sairastui 16. tammikuuta kesken työpäivän. Ennen oireiden alkamista hän oli todennäköisesti ehtinyt tartuttaa myös ravintolassa lounasaikaan syöneitä asiakkaita.

Tampereen kaupungin epidemologi Katri Jalava kertoi Aamulehdelle epidemiaepäilyn alettua, että työntekijä lähti kotiin heti, kun hänen oireensa alkoivat. Tartunta oli kuitenkin jo ehtinyt tapahtua.

–Eritys on erityisen vahvaa juuri ennen kuin sairastunut alkaa oireilla, Jalava sanoi.

Työntekijän antamasta näytteestä löytyi tutkimuksissa norovirus. Hänen lisäkseen 34 ravintolassa ruokaillutta henkilöä sairastuivat norovirukseen. Lisäksi viisi henkilöä sai sekundaaritartunnan.

Sairastuneilla oli voimakkaita oireita kuten oksentelua, vuorokauden kestävää ripulia sekä kuumeilua.

Ravintolaan tehtiin tarkastus

Tiedotteessa kerrotaan, että asiakkaat alkoivat ilmoitella sairastumisistaan perjantaista 19. tammikuuta lähtien. Ilmoituksen epidemiaepäilystä tekivät ravintolassa sairastuneet asiakkaat. Kaikki sairastuneet, jotka ilmoittivat ravintolassa nauttineensa ruoat, olivat nauttineet lounaalla sushia.

Ravintolaan tehtiin tarkastus muutama päivä myöhemmin, perjantaina 19. tammikuuta. Tarkastuksessa selvitettiin elintarvikkeiden käsittelyä ja säilytystä, tilojen ja välineiden kuntoa ja työntekijöiden toimintatapoja. Lisäksi tarkastajat mittasivat elintarvikkeiden ja raaka-aineiden lämpötilat.

Tarkastuksissa ei ole toistaiseksi löytynyt tutkittua taudinaiheuttajabakteereita, kertoo Tampereen kaupunki. Ravintolan virustutkimukset ovat edelleen kesken.

Potilasnäytteissä todettiin norovirus genoryhmää I, joka ei ole kovin tavallinen norovirusepidemian aiheuttaja. Kanta on lähetetty tarkempaan tutkimukseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viruslaboratorioon.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Kokkikolmonen

    Ei kukaan näitä viruksia tahallaan levitä, joten vahingostahan tässä on kysessä. Ei kannata vauhkoontua tästä, tai kohta ette uskalla syödä mitään. Joku tiedemies sanoi näin :” jos bakteeri(virus)olisi koko maailma punainen:”

  • Miksi julkistaa?

    Tapahtunut, mikä tapahtunut! Se, että työntekijä sairastui ja sairastutti on surkea ketjureaktio. Tähän kun ei normaali käsihygienia auta. Eiköhän tuota ravintolaa ole kohdannut jo riittävän suuri taloudellinen ja mainetta haittaava haitta, joka kulkee eteenpäin ilman lehdissä kirjoittelua. Ne, jota noron saivat ovat jo sen poteneet. Muille asia on vain suuren kiinnostuksen luokkaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio