Tampere

Tamperelainen Nana Salo oli osallisena sunnuntain hurjassa ketjukolarissa: "Minulla lähti auto käsistä ensiksi, ja sitten muut kolaroivat keskenään"

Tamperelainen Nana Salo kertoo, mitä Lahdesjärven ketjukolaripaikalla tapahtui viime sunnuntaina. Salon seurue selvisi vammoitta, mutta moottoritietä hän ei uskaltanut enää ajaa. Ajorata oli onnettomuushetkellä erittäin liukas.

Nana Salo
Tamperelainen Nana Salo oli osallisena sunnuntain hurjassa ketjukolarissa: "Minulla lähti auto käsistä ensiksi, ja sitten muut kolaroivat keskenään"

Nana Salon kuvassa autoja ollaan jo kuljettamassa pois onnettomuuspaikalta.

Sari RautanenAamulehti

Tamperelainen Nana Salo oli yksi osallisista tapahtumassa, joka viime sunnuntaina johti ketjukolariin Lahdesjärven liittymässä Tampereella. Hän otti yhteyttä Aamulehteen, koska halusi kertoa, mitä onnettomuuspaikalla tapahtui.

–Minulla lähti auto käsistä ensiksi, ja sitten muut kolaroivat keskenään, Salo kirjoitti sähköpostissaan.

Puhelimessa Salo kertoo, että oli matkalla äitinsä luokse Sorilaan. Vieressä istui poikaystävä ja takapenkillä Salon paras ystävä.

Moottoritiellä Lahdesjärven kohdalla Salo ajoi ohituskaistaa, kun takavetoisen BMW:n perä lähti yhtäkkiä heittelehtimään.

–Sain kyllä auton takaisin hallintaan, mutta lumipenkka imaisi meidät sisäänsä, ja pyörimme kolme kertaa ympäri. Tie oli tosi jäinen ja liukas. Renkaatkin oli tosi huonot, Salo tunnustaa.

Auto osui keskikaiteeseen kolmesti pyörimisen aikana, kaksi kertaa keula edellä ja kerran perä edellä. Salon mukaan takaluukku aukesi pyörimisen voimasta ja tavarat lensivät ulos.

Auto pysähtyi ohituskaistalle perä Jyväskylän suuntaan.

–Puskuri oli lähtenyt irti ja jäänyt jonnekin 150 metrin päähän.

Nana Salo kuvasi tapahtumapaikalta lyhyen videon:

 

Toinen auto lensi 20 metriä

Salo ja hänen poikaystävänsä nousivat ulos autosta. Koska kuljettajan puolen ovi ei auennut, Salo joutui kömpimään matkustajan puolen ovesta ulos.

–Katsoimme onko auto ajokunnossa ja tulivatko nesteet pihalle. Aloimme myös heti ohjata liikennettä.

Salo kertoo, että viereiselle kaistalle pysähtyi valkoinen auto. Hetkeä myöhemmin punainen BMW ajoi sen perään.

–Kuului hirveä tumaus. Poikaystäväni meinasi jäädä alle. Oli aika hurja tilanne.

Salon mukaan valkoinen auto lensi törmäyksen voimasta parikymmentä metriä eteenpäin Lahdesjärven rampin kaiteen päälle.

–Sillä meni perä ihan lyttyyn.

Tapahtumassa oli osallisena neljäskin auto, joka oli Salon mukaan Volvo. Hän ei osaa sanoa, mihin tämä auto oli osunut.

–Me emme osuneet kehenkään eikä kukaan osunut meihin, Salo tähdentää.

Kotiin hissuksiin pikkuteitä

Salo arvioi, että poliisi- ja pelastusviranomaiset saapuivat tapahtumapaikalle viidessä minuutissa. Yksi autoissa olleista kuljetettiin sairaalaan.

Salon seurue selvisi vammoitta. Salo pystyi itse ajamaan autonsa pois onnettomuuspaikalta.

–Aika hiljaa ajoin. Moottoritietä en uskaltanut enää ajaa, vaan menin kotiin pikkuteitä.

Salo kertoo, että kaikki nukkuivat huonosti seuraavan yön.

–Parhaan kaverini mielessä oli autossa istuessa ollut, että oliko tämä nyt tässä. Onneksi kaikilla oli turvavyöt kiinni.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Nimetön

    ”Rattihenkilöitä: ”Sain kyllä auton takaisin hallintaan, mutta lumipenkka imaisi meidät sisäänsä”. Auton hallintahan on menetetty, kun jalka nousee kaasupolkimelta.”

    Ai vaikkapa ohjauspyörällä ja jarrulla ei ole mitään tekemistä auton hallinnan kanssa? Minä nostan monta kertaa ajomatkan aikana jalan kaasupolkimelta, mutta ei se hallinnan menetykseen johda…

  • Nimellinen

    Todettakoon että Nana ruttasi vain omansa, mutta ketjukolarin aiheutti muut jotka törmäili pysähtyneisiin ajoneuvoihin tai johonkin muuhun. Lakkia pitää nostaa että Nana uskaltautui kertomaan julkisuuteen kuinka kävi, ottakaamme muutkin opiksi ja tunnustakaamme virheemme.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio