Tampere

Tampereen uuteen keskihintaiseen Marriott-hotelliin tulee 229 huonetta – "Maailman suurimman hotelliketjun saapuminen tuntuu lottovoitolta"

Keskihintainen Courtyard by Marriott -hotelli on suunnattu liikematkustajille ja perheille.

Arkkitehtitoimisto ALA Oy
Tampereen uuteen keskihintaiseen Marriott-hotelliin tulee 229 huonetta – "Maailman suurimman hotelliketjun saapuminen tuntuu lottovoitolta"

Hotellin rakentaminen alkaa heti rakennusluvan myöntämisen jälkeen. Hankkeen oletettu rakennusaika on 18 kuukautta.

Kari HapponenAamulehti

Loppuvuodesta 2019 avattava hotelli rakennetaan Tampere-talon viereen.

Courtyard by Marriott -hotellissa on 229 huonetta. Maanpäällisiä kerroksia on yksitoista.

Tampereella oli elokuussa 2 881 hotellihuonetta, joten Marriott kasvattaa määrää kahdeksalla prosentilla.

Courtyard-hotelli on suunnattu yhtiön mukaan liikematkustajille ja perheille.

–Marriott Internationalille on tärkeää kasvattaa läsnäoloaan Pohjoismaissa ja etenkin Suomessa, sanoo yhtiön Keski- ja Pohjois-Euroopan kehitysjohtaja Tuomas Laakso tiedotteessa.

Hotellin odotetaan houkuttelevan Tampereelle matkustajia ja tapahtumia eri puolilta maailmaa.

Hotellin avaamisesta kertova tiedote julkaistiin kuudella kielellä: suomen lisäksi myös ruotsiksi, kiinaksi, englanniksi, japaniksi ja venäjäksi.

Arkkitehtitoimisto ALA Oy
Uuteen hotelliin on tulossa 11 maanpäällistä kerrosta.

Uuteen hotelliin on tulossa 11 maanpäällistä kerrosta.

Lyly innoissaaan

Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) sanoo tiedotteessa, että uusi hotelli tuo oivan lisän Tampereen kansainvälisyyteen, ja sopii erittäin hyvin osaksi kaupungin tapahtuma-, kulttuuri- ja matkailutarjontaa.

–Marriott-hotelliketjulla on ympäri maailmaa yli 100 miljoonaa kanta-asiakasta, joille avautuu nyt luonteva väylä tulla Tampereelle, sanoo Lyly.

Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas korostaa, että hotelli parantaa entisestään kokous- ja kongressivieraiden kokonaisvaltaista palvelua sekä lisää Pohjoismaiden suurimman kulttuuri- ja kongressikeskuksen vetovoimaa.

–Tampere-talo, Muumimuseo ja Tampere Filharmonia houkuttelevat satojatuhansia ihmisiä taloomme vuosittain, ja nyt maailman suurimman hotelliketjun saapuminen tämän kokonaisuutemme jatkeeksi tuntuu todelliselta lottovoitolta. Pystymme vastedes isännöimään esimerkiksi suuria kansainvälisiä kongresseja aivan uudella tavalla, Ahokas sanoo.

Hotellista rakennetaan yhdyskäytävä Tampere-talon aulaan. Lisäksi Yliopistokiinteistöt, Tampere-talo ja Tampereen kaupunki selvittävät mahdollisuutta rakentaa tunneliyhteys hotellista Tampereen yliopiston kampukselle.

Hannu Mänttäri
Uusi hotelli tulee aivan Tampere-talon viereen.

Uusi hotelli tulee aivan Tampere-talon viereen.

Käynnistyi jo 2013

Hotellin tontin Tampereen kaupungilta ostaa Keva 3,4 miljoonalla eurolla.

Hotellin rakentaminen alkaa heti rakennusluvan myöntämisen jälkeen. Hankkeen oletettu rakennusaika on 18 kuukautta. Hotellin suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto ALA.

Investoinnin tekee Marriott International kaupallisena kumppaninaan operaattori Odyssey Hotel Group. Rakennustöistä vastaa SRV Rakennus Oy.

Hotellihanke käynnistyi jo vuonna 2013, mutta hanke on viivästynyt Marriott Internationalin laajentumisen takia.

Marriott osti viime vuonna Starwood hotels -ketjun. Kaupan myötä Marriottista tuli maailman suurin hotelliyhtiö. Hotellikiinteistöjä on yli 6 000 ja huoneita noin 1,2 miljoonaa. Marriottin liikevaihto oli viime vuonna noin 17 miljardia dollaria.

Lue myös:

Tampere-talon yhteyteen tulossa hotelli – kaupunki aikoo myydä tontin 3,4 miljoonalla eurolla


Lue myös nämä


Kommentit (13)

  • Sikakallista

    Toivottavasti tuo myös kilpailua hintoihin.

  • hämmentävää

    Edelleen jää epäselväksi, mihin niitä asiakkaita riittää. Kaksikymmentäviisikerroksinen Torni-hotelli valmistui muutama vuosi sitten, ja sitten ovat kaksi Skandicin uutta hotellia rautatieaseman kummankin puolen, vain parin korttelin päässä. Siinä on pelkästään jo tuhansia vuodepaikkoja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio