Tampere

Tampereen rumimpien rakennusten joukkoon äänestetyn Hippostalon asemakaavoitus alkaa

Muutos tehdään kiinteistön omistavan Tampereen opiskelija-asuntosäätiön aloitteesta. Virastotalo on tarkoitus korvata uudisrakennuksilla, jotka tarjoavat puitteet monipuoliselle asumiselle ja asumista tukeville palveluille.

JUKKA VUOKOLA
Tampereen rumimpien rakennusten joukkoon äänestetyn Hippostalon asemakaavoitus alkaa

Asemakaavamuutosta esitellään kaikille avoimessa tilaisuudessa Hippostalon ensimmäisessä kerroksessa 13. joulukuuta kello 17.00 alkaen.

Satu PeltolaAamulehti

Kalevan itäosassa Uimalankadulla sijaitsevan entisen valtion virastotalon tontin asemakaavamuutos on alkamassa.

Muutos tehdään kiinteistön omistavan Tampereen opiskelija-asuntosäätiön (TOAS) aloitteesta. Virastotalo on tarkoitus korvata uudisrakennuksilla, jotka tarjoavat puitteet monipuoliselle asumiselle ja asumista tukeville palveluille.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on löytää kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ratkaisu, joka huomioi sijainnin kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla sekä Kalevan valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön välittömässä läheisyydessä.

Lue myös: Rumuudestaan tunnettu Hippostalo Kalevassa menee nurin – Toas tuo tilalle jopa tuhat asukasta

Suunnittelussa otetaan huomioon myös ympäristön asettamat reunaehdot, kuten liikennemelu ja ilmanlaatu sekä hulevesien käsittelyn vaatimukset.

Asemakaavamuutosta esitellään kaikille avoimessa tilaisuudessa Hippostalon ensimmäisessä kerroksessa 13. joulukuuta kello 17.00 alkaen.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä siihen liittyvää aineistoa on nähtävillä 7.12.2017 – 11.1.2018 välisenä aikana Palvelupiste Frenckellissä sekä verkkosivuilla.


Kommentit (5)

  • Seija

    Kyllä on kovin lyhytnäköistä tämä nykyinen rakennussuunnittelu. Ei niin montaa vuosikymmentä ole, kun tämä talo rakennettiin . Ja nyt jo maan tasalle ja uutta tilalle ! En oikein ymmärrä. Eikä se nyt kovin ruma ole, Kyllä löytyy Tampereelta rumempiakin rakennuksia.

  • Nimetön

    Miksi tämän saisi purkaa kun muita saman ikäisiä julkisia rakennuksia ei saa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio