Tampere

Tampereen ratikan värikysely sai hurjan suosion: yli 14 000 vastausta – tuloksia puretaan viikkoja

Raitiovaunujen väri herättää tunteita tamperelaisissa.

Idis Design Oy
Tampereen ratikan värikysely sai hurjan suosion: yli 14 000 vastausta – tuloksia puretaan viikkoja

Näitä värivaihtoehtoja ihmiset pääsivät kyselyssä arvioimaan.

Jutta HögmanderAamulehti

Tamperelaiset haluavat sanoa sanansa raitiovaunun väristä. Tampereen Raitiotie oy:n verkkosivuilla olleeseen värikyselyyn vastattiin runsaat 14 300 kertaa. Vastausaikaa oli reilu kuukausi.

Tampereen Raitiotie oy:n toimitusjohtajan Pekka Sirviön mukaan tuloksien purkamisessa menee pari viikkoa. Avoimia kommentteja väriarvioinnin yhteydessä annettiin yli 4 500.

–Avoimia vastauksia on paljon. Ihmisillä on ollut paljon sanottavaa, Sirviö sanoo.

Kyselyssä ihmiset pääsivät arvioimaan ratikan kolmea brändiväriä: tummansinistä, vaaleansinistä ja tiilenpunaista. Julkisuudessa paljon esillä ollutta pinkkiä vaihtoehdoissa ei ollut.

Ihmisiltä kysyttiin mielipidettä siitä, miten brändivärit sopivat Tampereen katukuvaan ja erottuvat muusta liikenteestä. Arviota pyydettiin myös siitä, miten värit kestävät aikaa ja miten tyylikkäitä ne ovat.

Ratikan päävärin määrittely on osa raitiovaunun kokonaismuotoilua.

Kyselyn tulokset julkistetaan kesäkuussa.

Korjattu 16.5. kello 13: Kyselyyn tuli yli 14 000 vastausta. Kysely ei erittele, montako eri vastaajaa osallistui.


Lue myös nämä


Kommentit (20)

  • Nimetön

    Sininen on todellakin paras ja tyylikkäin väri. Tämä pinkin kannattaja joukko on vihervassareiden ideoima koska eivät itsekään uskoneet suosikkivärinsä ”sateenkaarivärin” menevän läpi joka oli heidän ykkösvaihtoehto Sinivalkoinen Suomen väri olisi kaikkein paras.

  • Greenway

    Olisi hyvä, jos ratikka olisi vihreän värinen. Myös ratikan kiskojen väli voidaan maisemoida vihreäksi. Samoin joiltain osin siihen voidaan istuttaa nurmea. Vihreä kuvaa hyvin kaupungin muutosta ja tulevaa ilmettä ilmastosta ja ihmisistä vastuuta ottavana tahona. Ihmisillä on oikeus lähialueluontoon, lähiruokaan ja hiilivapaaseen tai neutraaliin joukkoliikenteeseen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio