Tampere

Tampereen Pyynikin palloiluhallia esitettiin sijoitettavaksi Särkänniemeen – Kaupunginhallitus kaipaa nyt lisäselvityksiä

Kaupunginhallitus käsittelee toukokuussa uudelleen Särkänniemen, Mustanlahden, Onkiniemen ja Santalahden rantapuiston kehittämistä ja jatkosuunnittelun linjaamista. Lisäselvityksiä kaivataan.

Tampereen kaupunki / Aamulehti
Tampereen Pyynikin palloiluhallia esitettiin sijoitettavaksi Särkänniemeen – Kaupunginhallitus kaipaa nyt lisäselvityksiä

Uusi monitoimiareena esitetään sijoitettavaksi Mustalahden pohjukkaan rakentuvan hotellin ja Onkiniemen tehdasrakennuksen väliselle alueelle.

Niina HuuhtanenAamulehti

Tampereen Pyynikin palloiluhallin kohtalo jäi maanantaisen kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen edelleen avoimeksi. Pyynikin palloiluhallia ollaan uusimmissa suunnitelmissa sijoittamassa Särkänniemen yhteyteen rakennettavaan monitoimiareenaan. Kyseinen vaihtoehto oli esillä, kun kaupunginhallitus käsitteli maanantaina Särkänniemen, Mustanlahden, Onkiniemen ja Santalahden rantapuiston kehittämistä ja jatkosuunnittelua.

Tampereen kaupungin viestintäjohtaja Anna-Maria Maunu kertoo, että kaupunginhallitus päätti jättää asian yksimielisesti pöydälle. Asia otetaan uudelleen käsittelyyn 7. toukokuuta.

–Haluttiin lisäselvityksiä ja useampia tarkennuksia. Aiheesta käytiin perusteellista keskustelua. Mitään suurta mellakkaa ei syntynyt.

Maunun mukaan päättäjät haluavat lisätietoa esimerkiksi Santalahden puistoalueen kustannuksista ja liikennejärjestelyistä, jotka aluetta koskevat.

Janne Ruotsalainen / Alma Median arkisto
Pyynikin palloiluhalli voisi tulevaisuudessa sijoittua Särkänniemen yhteyteen rakennettavaan monitoimiareenaan.

Pyynikin palloiluhalli voisi tulevaisuudessa sijoittua Särkänniemen yhteyteen rakennettavaan monitoimiareenaan.

Yhteistoimintamahdollisuudet selvitettävä

Pyynikin palloiluhallin peruskorjaamista ja laajentamista sekä Santalahden uuden palloiluhallin toteutusedellytyksiä on tutkittu vuoden 2017 aikana. Tarveselvitys valmistui alkuvuonna 2018.

Tarveselvityksen mukaan Santalahti ei sovellu palloiluhallin paikaksi ja uuden paikan etsimistä jatketaan. Keskustan kehitysohjelma on jo aikaisemmin tutkinut kyseisen toiminnon sijoittumista Särkänniemen alueen yhteyteen.

Tarkastelu osoitti, että palloiluhallin sijoittuminen Särkänniemen alueen yhteyteen olisi Viiden tähden keskusta -kehittämisohjelman tavoitteita tukeva ratkaisu.

Särkänniemen kaavaluonnoksen pohjana oleva yleissuunnitelma sisältää varauksen 6 000 neliön monitoimiareenalle hyvällä paikalla suhteessa alueen muihin toimintoihin.

Esityksenä on, että Särkänniemen alueen soveltuvuus palloiluhallin sijainniksi selvitetään ja tutkitaan yhteistoimintamahdollisuudet alueen muiden toimijoiden kanssa sekä vaihtoehtoiset rahoitus- ja omistusmallit.

Jatkoselvittely ei ole linjaus hallin sijoituspaikasta tai toteutuksesta, vaan kyseessä on toteutusedellytysten selvittäminen kyseiselle paikalle.

Mikäli selvitys osoittaa, että paikka on soveltuva palloiluhallin paikaksi, mahdollisesta jatkosta, toteutuksesta ja toteutusmallista tehdään erikseen päätökset.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Atso jälleen

    Koripallon ystävä Atso ajaa uutta palloiluhallia kuin käärmettä pyssyyn. Syöttää samalla Kalelle lättysyötön lapaan, jolla Kale voi torpata Hakametsän muuttamisen sisäurheiluhalliksi. Kalliita koijjareita.

  • Nimetön

    Olisi hyvä tietää miten parkkeeraminen toteutetaan?
    Ylä ja alaparkki näyttää jäävän hallin alle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio