Kolumnit

Tampereen presidenttitentti ylitti kaikki odotukset, tällaista ei ole nähty televisiossa

Tampereen presidenttitentti ylitti kaikki odotukset, tällaista ei ole nähty televisiossa

Kommentti: Onnistuminen oli illan päätähtien ansiota, kirjoittaa Aamulehden uutispäällikkö Riina Nevalainen.

Riina NevalainenAamulehti

Tampereen yliopistolla oli perjantaina illalla suuren juhlan tuntua, kuin sadat ihmiset kokoontuivat paikalle seuraamaan Aamulehden ja Yle Tampereen yhteistä presidenttiehdokkaiden tenttiä.

Odotukset olivat epävarmat. Saadaanko ehdokkaista enää irti mitään uutta? Kahdeksikko on kohdannut monta kertaa viime viikkoina ja on mahdollista, että kyllästymispiste tulee vastaan.

Pelko osoittautui turhaksi.

Tilanne vaikutti jo varsin lupaavalta yliopiston ovella. Tilaisuus oli niin suosittu, että juhlasali täyttyi jo hyvissä ajoin ennen tentin alkua. Kyllä muuten politiikka kiinnostaa!

Lopullinen onnistuminen oli kuitenkin illan päätähtien ansiota. Tampereen yliopiston lavalla nähtiin rento joukko, joka antoi persoonansa kuulua. Lisäksi ehdokkaat antoivat toisillensa puheenvuoron, eikä television vaalitenteistä tuttua päällekkäin puhumista ollut havaittavissa kuin aivan ohikiitävinä hetkinä. Kaikki kahdeksan ehdokasta, Tuula Haatainen, Pekka Haavisto, Laura Huhtasaari, Merja Kyllönen, Sauli Niinistö, Nils Torvalds, Matti Vanhanen ja Paavo Väyrynen antoivat parastaan.

Ja vaikka tunnelma oli hyväntuulinen, tentti ei suinkaan ollut tylsä. Esiin nousi monta kiinnostavaa ja tärkeää teemaa. Kaikki olivat selvästi paikalla ihmisinä, eivätkä ehdokkaina. Ryhmä pysyi myös varsin hyvin teemoissa, joita juontajat Sinikka Tuomi Ylestä ja Jussi Tuulensuu Aamulehdestä nostivat esiin.

Ei siis epäilystäkään, etteikö olisi kannattanut saapua paikalle tai virittää tenttiä päälle verkossa.

Tilaisuutta juontanut Aamulehden vt. vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu pohti jo lavalla, että pitäisikö seuraava vastaava Tampereen tentti Pirkkahallissa. Niin suosittuja Tampereen tenteistä on tullut.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

 • Näennäisdemokratia ja näytelmä

  Aamulehti toistaan itseään. Kaikki on niin hienoa, hyvää rehellistä ja demokraattista,
  Varsinkin, kun kaikki ikävät asiat jätetään uutisoimatta.

 • Nimetön

  Olen pannut pillit pussiin äänestämisen suhteen kokonaan, Suomi hurahti takaisin kehitysmaatasolle demokratian suhteen kun Siniset persuloikkarit ilmestyivät kuin tyhjästä.
  Sinisiä ministereitä on 5 vaikka heillä ei ole mitään oikeutta edustaa ketään koska kukaan ei ole edes voinut äänestää sinisiä missään vaaleissa.
  Ensin on ministereitä ja heidän ja muiden persuloikkarien ympärille tehdään vasta sitteen puoliväkisin puolue ja hallituksella on vielä otsaa puhua demokratiasta.
  Onneksi nuo loikkijat kaivoivat oman poliittisen hautansa toiminnallaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio