Tampere

Tampereen pääpoliisiasemaa remontoidaan raskaalla kädellä – Huonosta sisäilmasta sairastuneita on paljon

Pääpoliisiasema on huputettu kattopinnoitteiden uusimisen takia. Poliisivankila siirtyy myös remontin takia syksyllä kuukaudeksi Hämeenlinnaan.

Silja Viitala
Tampereen pääpoliisiasemaa remontoidaan raskaalla kädellä – Huonosta sisäilmasta sairastuneita on paljon
Elina KeinänenAamulehti

Tampereen pääpoliisiasema on tällä hetkellä remontissa. Apulaispoliisipäällikkö Osmo Ovaskan mukaan asemalla tehdään sisäilmaremonttia ja peruskorjaustöitä.

–Loppusuoralla ollaan, eli tämän vuoden puolella olisi tarkoitus saada remontti päätökseen.

Pääpoliisiasema huputettiin noin kaksi viikkoa sitten kattopinnoitteiden uusimisen takia. Tämän lisäksi asemalla on tehty kattavaa remonttia sisäilmaongelmien ja rakennuksesta löytyneiden kosteusvaurioiden takia.

–Täällä on tehty muun muassa ilmastointiin liittyviä muutostöitä, rakenteita on tiivistetty ja talon perustuksia on siistitty. Korjauksilla yritetään pidentää tämän kiinteistökompleksin elinkaarta, Ovaska kertoo.

Ovaskan mukaan vireillä on myös uudisrakennushanke, joka toisi lisätilaa pääpoliisiasemalle.

–Vielä ei ole tietoa, milloin se etenee. Vuosia tulee joka tapauksessa menemään.

Sairastuneita työntekijöitä

Pääpoliisiaseman sisäilmaongelmia alettiin alun perin tutkia henkilökunnalta kuultujen valitusten perusteella. Ovaskan mukaan henkilöstön tekemiä ilmoituksia huonosta sisäilmasta on tullut lukuisia.

Henkilökunnan sairaustapauksia ja sisäilmasta oireilevia on myös ollut paljon.

–On se aika selvä asia, että näitä sairaustapauksia on sisäilman takia syntynyt. Sen verran paljon on ollut oireista kärsiviä, Ovaska sanoo.

Henkilökuntaa on siirretty remontin tieltä väistötiloihin. Ovaskan mukaan tiloja on otettu käyttöön työtiloiksi neuvotteluhuoneita myöten. Osa henkilökunnasta on muuttanut remontin ajaksi Nokian poliisiasemalle.

–Eihän tämä tilanne edesauta työn tekemistä, mutta pakon edessä ei oikeastaan ole vaihtoehtoja. On vain sopeuduttava.

Pääpoliisiaseman remontointiin panostetaan Ovaskan mukaan paljon. Tarkoituksena on, että sisäilmaongelmat saadaan kiinteistössä korjattua ja että toiminta jatkuu remonttien jälkeen asemalla normaalisti.

–Toivotaan, että saadaan vielä puhtaat ja terveelliset tilat, Ovaska sanoo.

Syyskuussa putka siirtyy Hämeenlinnaan

Myös pääpoliisiaseman poliisivankila suljetaan syksyllä remontin vuoksi noin kuukauden ajaksi. Poliisivankilasta uusitaan sprinklerilaitteistot.

–Syyskuuhun tämä ajoittuu, ihan tarkkaa aikaa en muista, Ovaska kertoo.

Poliisivankilan ollessa suljettuna poliisi vie kiinniotetut henkilöt ensisijaisesti Hämeenlinnan vankilaan. Myös aikaisemmilla kerroilla kun poliisivankila on ollut suljettuna, Hämeenlinnan vankilaa on käytetty sijoituspaikkana.

–Jämsässä on Tampereen lähin poliisivankila, mutta se liian pieni. Hämeenlinnassa on riittävästi paikkoja ja kapasiteettia, Ovaska sanoo.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Eikös tämä asema pitänyt siirtää Nekalaan kokonaan. Tuolle paikalle sopisi jotain muuta korkeampaa, vaikka kauppakeskus ja/tai parkkitalo, josta pääsee tunnelia pitkin kansi-areenaan. Ja ratikan pysäkki siihen eteen tietysti.

  • Hienoa

    On väärin todeta että ” hienoa” että poliisit ja palomiehet sairastuvat, mutta koska he ovat miespuolisia, asiaan suhtaudutaan sen vaatimalla vakavuudella. Esim. Helsingin Kaupungin työterveys tarjoaa uupuneen papereita, höpö, höpö fysio terapiaa ja uniapnea laitetta, ja lopulta potkut. Suomeksi syy on vain ja ainoastaan työntekijän ja kela Ei korvaa mitään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio