Tampere

Tampereen kaupunginhallitus hylkäsi esityksen luonnonsuojelualueen perustamisesta – Pettyneiltä päättäjiltä yllätysveto

Makkarajärven luonnonsuojelualuetta kannattaneet kaupunginhallituksen jäsenet aikovat tehdä asiasta valtuustoaloitteen.

Hannu Mänttäri
Tampereen kaupunginhallitus hylkäsi esityksen luonnonsuojelualueen perustamisesta – Pettyneiltä päättäjiltä yllätysveto

Kintulammille tulee luonnonsuojelualue, mutta Makkarajärven-Viitastenperän osalta esitys hylättiin.

Tatu AiroAamulehti

Tampereen kaupunginhallitus hylkäsi maanantaina äänestyksen jälkeen esityksen luonnonsuojelualueen perustamisesta Makkarajärvi–Viitastenperä-alueelle.

Luonnonsuojelualueen perustamista kannattaneet kaupunginhallituksen jäsenet Jaakko Mustakallio (vihr.), Olga Haapa-aho (vihr.), Minna Minkkinen (vas.) ja Suvi Mäkeläinen (kesk.) pettyivät päätökseen.

He ajavat asiaa nyt yllättävällä tavalla. Nelikko aikoo tehdä jo seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen luonnonsuojelualueen perustamisesta. He toivovat saavansa tukea paitsi omista ryhmistään myös kokoomuksen ja sdp:n valtuutetuita.

–Uusi luonnonsuojelualue olisi ollut upea lahja 100 vuotiaalle Suomelle sekä turvannut kasvavan Hervannan asukkaille erinomaiset lähimetsät myös tulevaisuudessa, nelikko lausuu yhteisessä tiedotteessaan.

–Koska kaupunginhallitus hylkäsi esityksen eikä palauttanut sitä valmisteluun, on luonnonsuojelualueen perustaminen asetettava uudestaan vireille valtuustoaloitteella, tiedotteessa perustellaan.

Aamulehti kertoi maanantaina, että kaupunginhallitus jätti ponnen, jonka mukaan Kangasalan ja Lempäälän kanssa pyritään neuvottelemaan laajemmasta luonnonsuojelualueesta, johon osa Makkarajärven alueesta voisi kuulua.

–Haluamme isompaa kokonaisuutta siihen. Ei ajatusta luonnonsuojelualueesta ole hylätty, sanoi esityksen hylkäämisen kannalla ollut Kalervo Kummola (kok.) Aamulehdelle.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Makkarajärvi on osoitettu maakuntakaavassa suojelualueeksi, joten ei sitä voi ottaa rakentamiskäyttöön.

  • Pois alta risut ja mäännynkävyt kuntalaisineen

    Kaupunginhallitus vähät välittää kuntalaisista mielipiteineen. Kyseessä on ensin raha ja sitten oma raha. Kuntalaiset ovat vain väline, jonka kustannuksella Kummoloineen voi tehdä mitä haluaa ilman äänestyksiä , kuntalaisten mielipiteitä vähättelemällä ja toteuttaa omat (rahalliset) tarkoitusperänsä.
    Odotan laivan uppoamista lainoinen ja korkoineen seuraavia sukupolvia säälien.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio