Tampereen kaupungin päiväkodeissa auki sata vakituista työpaikkaa – " Eläkejuhlia on tasaiseen tahtiin"

Vakituisten paikkojen täytöllä varmistetaan henkilökunnan pysyvyyttä.

Silja Viitala
Tampereen kaupungin päiväkodeissa auki sata vakituista työpaikkaa – " Eläkejuhlia on tasaiseen tahtiin"

Tampereella on kaikkiaan 82 kunnallista päiväkotia.

Jaana KerolaAamulehti

Tampereen kaupungin varhaiskasvatus tarvitsee yhteensä 56 lastentarhanopettajaa ja 52 lastenhoitajaa töihin viiden eri alueen päiväkoteihin. Avoinna olevien paikkojen määrä johtuu siitä, että väkeä eläköityy päiväkodeista.

–Laki määrittelee, mikä on henkilöstörakenne päiväkodeissa ja avoimia vakansseja täytetään. On hyvä asia, että avoimeksi tulleisiin vakansseihin rekrytoidaan työntekijöitä, ja tätä kautta pyritään varmistamaan henkilökunnan pysyvyys, sanoo eteläisen alueen palvelupäällikkö Tanja Moisala.

Esimerkiksi viime vuonna palkattiin yhteensä 70 vakituista lastenhoitajaa ja lastentarhanopettajaa. Nyt palkataan yhteensä 108 ihmistä. Varhaiskasvatuksessa on kaikkiaan 1 700 työntekijää, ja Tampereella on 82 kunnallista päiväkotia.

Moisala kertoo, että päiväkodinjohtajat suunnittelevat henkilöstörakenteen niin, että eläköityminen ei näy ryppäänä arjessa.

–Lisäksi päiväkoteja on niin paljon, että eläköityminen ei kolahda radikaalisti yksittäisiin päiväkoteihin. Eläkejuhlia on tasaiseen tahtiin vuosittain, hän kertoo.

Haku nyt avoinna oleviin työpaikkoihin päättyy 22.1.2018.

Lue myös: Suomen päiväkodeissa kytee todellinen ongelma – miksi huonosti palkatut lastentarhanopettajat uuvutetaan valtavan työtaakan alla?


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Viraton

    Taitaa olla kuitenkin haluttu virka, siis oikea eläkevirka. Harvinaista herkkua nykysuomessa. Vakituista työtä arvostetaan ja halutaan, eikä se palkkakaan mikään huono ole. Täytyy kouluttautua muille aloille, jos suuri palkka kiinnostaa enemmän kuin varma elanto. Hyville löytyy töitä alalla kuin alalla. Jos lastentarhaopettajista on pulaa, huonoillakin paperilla saa työpaikan, eli ei tarvitse olla alansa priimus työllistyäkseen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio