Tampereen kauppakamarin juhlavieraat arvioivat satavuotiasta: merkittäviä saavutuksia ovat yrittäjien yhteistyö, lentokentän saaminen seudulle ja uuteen yliopistoon vaikuttaminen

Aina ei tarvita edes yhtä yksittäistä tekoa. Joka päivä tehtävät pienet asiat ja samanhenkisten ihmisten verkostot ovat arvokkaita.

Janne Ruotsalainen
Tampereen kauppakamarin juhlavieraat arvioivat satavuotiasta: merkittäviä saavutuksia ovat yrittäjien yhteistyö, lentokentän saaminen seudulle ja uuteen yliopistoon vaikuttaminen

Puheenjohtaja Minna Metsälä nostaa Tampereen kauppakamarin tähänastisen historian merkittävimmäksi saavutukseksi osallistumisen Tampere 3 -korkeakouluhankkeeseen. Tulevaisuuden keskeisiksi tehtäviksi Metsälä nostaa vuorovaikutuksen liike-elämän, tutkijoiden, oppilaitosten ja päätöksentekijöiden kanssa. Kauppakamari jatkaa myös paikallisten merkittävien tie- ja väylähankkeiden edistämistä.

Sami SuojanenAamulehti

Tampereen kauppakamarin 100-vuotisjuhlan vieraat ohjattiin tilaisuuteen ammattitaidon SM-kilpailujen kilpailupaikkojen kautta. Se oli sopiva viite olennaisesta: nuoret ja osaaminen tekevät tulevaisuuden.

Kauppakamarin juhla huipentui vastaanottoon Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Runsaat 600 ihmistä juhli Suomen toiseksi suurinta kauppakamaria.

Käytäväpuheissa korostui kauppakamarin rooli yritysten ja yrittäjien yhdistäjänä. Kauppakamari on edunvalvoja ja verkosto, jonka kautta samanhenkiset ihmiset löytävät apua, tukea ja kannustusta työhönsä ja yrittämiseen.

Tekemistä tuntuu riittävän myös seuraaviksi sadaksi vuodeksi.

Janne Ruotsalainen
Jaana Harjula ja Mikko Terho nostivat Tampereen kauppakamarin merkittävimmäksi saavutukseksi paikallisten yrittäjien keräämisen yhteen ja yritysmyönteisen ilmapiirin edistämisen Pirkanmaalla. Terho on aiemmin osallistunut kauppakamarin ICT-valiokunnan toimintaan.
Terho on nykyisin Huawein Suomen tuotekehityksen johtaja. Hän nostaa kauppakamarin tulevaisuuden keskeiseksi tehtäväksi Tampereen, Turun ja Helsingin välisten erojen poistamisen. Terho haluaa alueet yhteen päätöksenteossa keskinäisen kilpailun lopettamiseksi.

Jaana Harjula ja Mikko Terho nostivat Tampereen kauppakamarin merkittävimmäksi saavutukseksi paikallisten yrittäjien keräämisen yhteen ja yritysmyönteisen ilmapiirin edistämisen Pirkanmaalla. Terho on aiemmin osallistunut kauppakamarin ICT-valiokunnan toimintaan. Terho on nykyisin Huawein Suomen tuotekehityksen johtaja. Hän nostaa kauppakamarin tulevaisuuden keskeiseksi tehtäväksi Tampereen, Turun ja Helsingin välisten erojen poistamisen. Terho haluaa alueet yhteen päätöksenteossa keskinäisen kilpailun lopettamiseksi.

Huawein Suomen tuotekehityksestä vastaava johtaja Mikko Terho ehdotti Aamulehden haastattelussa, että seuraavaksi tehtäväkseen kauppakamari voisi ottaa Tampereen, Turun ja Helsingin välisten erojen poistamisen.

–Yhteistyötä pitäisi lisätä, jotta nämä kaupunkiseudut saataisiin samaksi päätöksentekoalueeksi, ettei olisi nykyisen kaltaista alueellista kilpailua, Terho totesi.

Monien mielessä oli myös ajankohtainen uuden Tampereen yliopiston luominen.

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun dekaani Antti Lönnqvist korosti, että uusi yliopisto ja elinkeinoelämä uudistavat yhdessä Tampereen ja Pirkanmaa elinkeinorakennetta.

–Se tehdään vuoropuhelulla. Pitää olla yhteinen ymmärrys siitä, mihin olemme menossa. Näin yliopisto pystyy kouluttamaan sellaisia osaajia, joita elinkeinoelämä tarvitsee. Toivon tiivistä kumppanuutta, Lönnqvist totesi.

Janne Ruotsalainen
Viking Linen myyntipäällikkö Taina Hunnakko ja Sport venuen toimitusjohtaja Karri Kylliö sanovat, että kauppakamari on kehittänyt yritysten toimintaedellytyksiä Tampereella. Keskeistä ovat keskustelufoorumin verkostojen luominen. Kauppakamari nostaa esiin liike-elämälle tärkeitä ajankohtaisia aiheita.
Tulevaisuudessa Tampereen kauppakamarilta toivotaan suuria avauksia ja voimakasta näkemystä Pirkanmaan kehittämiseksi. Nykyiset isot hankkeet sopivat Tampereelle.

Viking Linen myyntipäällikkö Taina Hunnakko ja Sport venuen toimitusjohtaja Karri Kylliö sanovat, että kauppakamari on kehittänyt yritysten toimintaedellytyksiä Tampereella. Keskeistä ovat keskustelufoorumin verkostojen luominen. Kauppakamari nostaa esiin liike-elämälle tärkeitä ajankohtaisia aiheita. Tulevaisuudessa Tampereen kauppakamarilta toivotaan suuria avauksia ja voimakasta näkemystä Pirkanmaan kehittämiseksi. Nykyiset isot hankkeet sopivat Tampereelle.

Janne Ruotsalainen
Miska Rantala ja Anna Laurila edustavat Tampereen ammattikorkeakoulun oppilaskuntaa. Heidän mukaansa kauppakamari on opiskelijoiden keskeinen yhteistyökumppani. Sen kautta opiskelijat pystyvät verkostoitumaan työelämää ja mahdollista yrittäjyyttä varten.
Tulevaisuudessa kauppakamarilta odotetaan tukea digitalisaation muovaamassa pirstaloituvassa työelämässä. Se koskee myös siilojen poistamista tai ainakin niiden madaltamista yliopistoissa.

Miska Rantala ja Anna Laurila edustavat Tampereen ammattikorkeakoulun oppilaskuntaa. Heidän mukaansa kauppakamari on opiskelijoiden keskeinen yhteistyökumppani. Sen kautta opiskelijat pystyvät verkostoitumaan työelämää ja mahdollista yrittäjyyttä varten. Tulevaisuudessa kauppakamarilta odotetaan tukea digitalisaation muovaamassa pirstaloituvassa työelämässä. Se koskee myös siilojen poistamista tai ainakin niiden madaltamista yliopistoissa.

Janne Ruotsalainen
High peak performancen Kati ja Jukka Lylykorven mukaan Tampereen kauppakamarin tähän asti merkittävin saavutus on lentokentän saaminen Tampereelle.
Lentokenttä on heidän mielestään myös keskeisin kehittämiskohde, jota kauppakamarin pitäisi voimakkaasti viedä eteenpäin. Kentän kautta alueelle tulee turisteja ja liikematkailijoita. Toisaalta sen kautta pääsee näppärästi maailmalla. Jukka Lylykorpi käyttää Tampere-Pirkkalan kenttää seuraavan kerran keskiviikkona kello 5.25 Riikaan lähtevällä lennolla ja Kati Lylykorven vuoro on torstainaamuna kello 5.25.

High peak performancen Kati ja Jukka Lylykorven mukaan Tampereen kauppakamarin tähän asti merkittävin saavutus on lentokentän saaminen Tampereelle. Lentokenttä on heidän mielestään myös keskeisin kehittämiskohde, jota kauppakamarin pitäisi voimakkaasti viedä eteenpäin. Kentän kautta alueelle tulee turisteja ja liikematkailijoita. Toisaalta sen kautta pääsee näppärästi maailmalla. Jukka Lylykorpi käyttää Tampere-Pirkkalan kenttää seuraavan kerran keskiviikkona kello 5.25 Riikaan lähtevällä lennolla ja Kati Lylykorven vuoro on torstainaamuna kello 5.25.

Janne Ruotsalainen
Henri Myöhänen (vas.) ja Henna-Riika Ruotsalainen Booming strategies & marketingista sekä Linda Asikainen ja Tuomas Rajamäki MyyntiTuli oy:stä sanovat, että kauppakamari tekee joka päivä pieniä merkittäviä asioita yritysten ja yrittäjien hyväksi.
Tulevaisuudessa he odottavat tukea yritysten kansainvälistymiseen samoin kuin myönteisen ja kannustavan yrittäjyyden tukemiseen, koska toiminimi- ja mikroyrittäminen yleistyvät.

Henri Myöhänen (vas.) ja Henna-Riika Ruotsalainen Booming strategies & marketingista sekä Linda Asikainen ja Tuomas Rajamäki MyyntiTuli oy:stä sanovat, että kauppakamari tekee joka päivä pieniä merkittäviä asioita yritysten ja yrittäjien hyväksi. Tulevaisuudessa he odottavat tukea yritysten kansainvälistymiseen samoin kuin myönteisen ja kannustavan yrittäjyyden tukemiseen, koska toiminimi- ja mikroyrittäminen yleistyvät.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Kukaan ei maininnut ratikkaa. Lol.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio