Tampere

Tampereen Kannen ja areenan työmaalta sirpalekranaatin löytänyt kuljettaja säikähti tilannetta – "Kranaatti ei ollut missään vaiheessa kaivinkoneen kauhassa"

Tampereen Kannen ja areenan työmaalta löytyi torstaina iltapäivällä 155-millinen sirpalekranaatti. Löydön Sorin sillan läheisyydestä teki kaivinkoneenkuljettaja.

Tampereen Kannen ja areenan työmaalta sirpalekranaatin löytänyt kuljettaja säikähti tilannetta – "Kranaatti ei ollut missään vaiheessa kaivinkoneen kauhassa"

Tampereen Kannen ja Areenan työmaalta löytyi torstaina iltapäivällä sirpalekranaatti.

Satu PeltolaAamulehti

Alueella kaivutöitä tehnyt kaivinkoneenkuljettaja löysi Tampereen Kannen ja areenan työmaalta torstaina iltapäivällä 155-millisen sirpalekranaatin.

Tykinammus löytyi Sorin sillan kupeessa sijaitsevan, vanhan puutalon ja sen edessä olevan tukimuurin välistä.

Kannen projektipäällikkö Timo Hirvasmaa Kreate Oy:sta kertoo, että tykinammus löytyi noin kahden metrin syvyydestä, tiiviin savimaan joukosta.

Kannen ja areenan työmaalta löytyi vanha sotilasräjähde – tältä näytti löytöpaikalla:

 

Hirvasmaan mukaan löytöpaikka ja maa-aines, jonka seasta tykinammus löytyi, kertoo siitä, että tykinammus on ollut siellä pitkän ajan, eikä Hirvasmaa usko sen tulleen alueelle siirtomaan mukana.

–Miten ja koska ammus on maahan joutunut, on mahdoton sanoa. Tykinammus on voinut olla maassa jopa ennen talon rakentamista, sillä tukimuurin taustaa on tuskin täytetty savimaalla, Hirvasmaa sanoo.

Poliisi sai ilmoituksen sotilasräjähteestä kello 15.27

Löytö säikäytti

Hirvasmaa kertoo, että sirpalekranaatti löytyi, kun kaivinkoneenkuljettaja kaivoi maata pois sen päältä.

–Sirpalekranaatti ei ollut missään vaiheessa kaivinkoneen kauhassa, vaan kuljettaja havaitsi sen maassa ja alkoi ihmetellä mitä kummaa siellä on, Hirvasmaa kertaa tapahtumia.

Hirvasmaan mukaan kaivinkoneenkuljettaja säikähti tapahtunutta, mutta pian tilanteessa oltiin normaalisti.

Tomi Vuokola
Kannen työmaapäällikkö Timo Hirvasmaa Kreate Oy:sta oli paikalla, kun sirpalekranaatti löytyi työmaa-alueelta.

Kannen työmaapäällikkö Timo Hirvasmaa Kreate Oy:sta oli paikalla, kun sirpalekranaatti löytyi työmaa-alueelta.

Erikoisia löytöjä tulee vastaan harvoin

Hirvasmaa kertoo, että torstaina työmaalta tehty sirpalekranaattilöytö on harvinainen, jopa poikkeuksellinen.

–Lähtökohtaisesti Tampereella on erittäin turvallista kaivaa, ja esimerkiksi omalla työurallani tämä on ensimmäinen kerta, kun jotain tällaista tulee vastaan.

Hirvasmaa kertoo, että erikoisia löytöjä tehdään paikoista, joissa kaivetaan paikalle aikaisemmin tuotua täyttömaata.

–Esimerkiksi Santalahdessa, Rantatunnelin työmaalta löytyi kaikenlaista romua laidasta laitaa, mutta ei kuitenkaan mitään tämänkaltaista, Hirvasmaa kertoo.

Juttua korjattu 2.3. klo 12.07: Korjattu sirpalekranaatin löytöpäivä keskiviikosta torstaiksi.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Asiantuntija

    Tykinammus ei ole voinut olla maassa ennen talon rakentamista, koska talo on rakennettu ennen sisällissotaa.

  • Op

    155 K77 vuodelta 1877. Tunnetaan paremmin nimellä ”Hyppyheikki”. Jäykkälavettimen ranskalainen kanuuna, jota käytettiin vielä jatkosodan aikanakin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio