Tampere

Pispalanharjun bussiliikenne on turvattu – Tampereen joukkoliikennelautakunta päätti useiden reittien kohtalosta

Kyse olin bussilinjoista, joiden osalta aiempi suunnitelma oli palautettu valmisteluun.

Ossi Ahola
Pispalanharjun bussiliikenne on turvattu – Tampereen joukkoliikennelautakunta päätti useiden reittien kohtalosta

Linjan 15 osalta tarkistetaan lauantain aikataulujen tarjonta vastaamaan kysyntää.

Taneli KoponenAamulehti

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti helmikuussa bussilinjoista talvikaudelle 2018-2019. Päätöstä ei kuitenkaan tehty linjoista 14, 15, 35 ja 55, joiden osalta suunnitelma palautettiin valmisteluun. Nyt myös valmisteluun palautettujen linjojen osalta on tehty päätökset.

Linjat 14, 15 ja 35 kuuluvat kaupungin mukaan suunnitelmassa yhtenäiseen liikennekokonaisuuteen, jossa esitettiin muutoksia Järvensivun, Multisillan, Petsamon ja Pispalanharjun joukkoliikennetarjontaan. Linja 55 on puolestaan ollut oma erillinen kokonaisuutensa, jonka osalta haluttiin vielä varmistaa Vesilahden Rautialantietä koskevan reittimuutoksen perustelut.

Lautakunta päätti, että Pispalanharjun liikenne turvataan jatkamalla linjan 31 reittiä Pyynikintorilta Pispalanharju 2 -pysäkille. Linjan 14 reitti Pere - Keskustori säilyy entisellään. Linja jatkaa Keskustorilta Reuharinniemeen nykyistä linjan 35 reittiä.

Tampereen kaupunki
Näin linja 31 palvelee Pyynikinharjulle liikkuvia.

Näin linja 31 palvelee Pyynikinharjulle liikkuvia.

Linjan 15 reitti Petsamo - Keskustori ajetaan puolestaan Tammelassa Kullervonkadun ja Erkkilänsillan kautta Rautatienkadulle, josta jatketaan Järvensivuun. Linjan 15 osalta tarkistetaan lauantain aikataulujen tarjonta vastaamaan kysyntää.

Linjan 55 osalta päätettiin jos edellisessä kokouksessa ehdotetun mukaisesti, että Rautialantietä ei liikennöidä Vesilahden terveyskeskukselta länteen päin, vaan Narvaan menevät vuorot ajetaan kääntäen auto takaisin tulosuuntaan Vesilahden terveyskeskuksella.

Korjaus 22.3.2018 kello 9.41: Vaihdettu jutun kartta oikeaksi. Alkuperäisen kaupungin tiedotteen yhteydessä oli mukana väärä karttakuva.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Pispalan liepeille kulkee niin monta eri bussivuoroa, että monessa muussa kaupunginosassa voi sellaisesta määrästä vain haaveilla.

  • Nimetön

    Pispalalaiset voisivat katsoa peiliin. Nyssestä pidetään kovaa meteliä, mutta kaupunkiin kuljetaan omilla autoilla. Nousen itse viiteentoista Nalkalasta ja yleensä olen ensimmäinen matkustaja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio