Tampereen ilotulituksen järjestäjä kommentoi erikoista keskeytystä: "Harvoin tällaista tapahtuu"

Aamulehti tavoitti Ratinan ilotulituksen järjestäjän pian häiriötilanteen jälkeen.

Janne Ruotsalainen
Tampereen ilotulituksen järjestäjä kommentoi erikoista keskeytystä: "Harvoin tällaista tapahtuu"

Ilotulitusta saatiin keskeytyksen jälkeen jatkettua.

Tuija TammiAamulehti

Tampereen Ratinan uudenvuoden ilotulitus sai hämmentävän käänteen, kun se jouduttiin keskeyttämään vain muutaman ammutun raketin jälkeen.

Ilotulituksesta vastannut Mika Yli-Jyrä Profilight-yrityksestä kertoo, että keskeytyksen syynä oli ennenaikaisesti räjähtänyt tulite.

–Yksi paukku räjähti ennenaikaisesti alhaalla, se lensi siis väärin. Ilotulitus jouduttiin keskeyttämään, jotta pystyttiin tarkastamaan, että sitä voidaan jatkaa turvallisesti, Yli-Jyrä kertoo.

Ilotulitus on elektronisesti ohjattu ja siinä on turva-aika, jonka aikana henkilökuntakaan ei voi mennä lähelle tulitteita. Sen takia viivästys oli runsaan viiden minuutin mittainen.

–Ihmiset varmaan ihmettelivät, oliko koko ilotulitus noin onneton, kun se keskeytyi niin pian.

Kun ammattilaiset olivat varmistaneet, että ilotulitusta voidaan jatkaa turvallisesti, se saatiin Yli-Jyrän mukaan vietyä suunnitellusti loppuun asti.

"Harvinainen tilanne"

Yli-Jyrän mukaan tilanteesta ei ollut katsojille vaaraa, sillä ihmiset eivät pääse lähelle ilotulitusaluetta. Esimerkiksi Laukonsilta oli suljettu.

Vastaavat tapahtumat ovat kokeneen ammattilaisen mukaan kuitenkin harvinaisia.

–Harvoin tällaista tapahtuu, vaikka toki, kun teknisten asioiden kanssa ollaan tekemisissä, aina jotain voi sattua. Esimerkiksi sähköjohto voi olla poikki.

Lue myös:

"Herran jestas, se räjähti maassa!" – Lilli Vuorinen kuvasi Tampereen ilotulituksessa hämmentäneen tilanteen

Tampereen ilotulituksessa hämmentävä tilanne: Jouduttiin keskeyttämään heti alussa – raketti räjähti matalalla


Lue myös nämä


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Miksi annetaan lupa ilotulittaa ihmisten asumipaikoilla. Eikö onnistuisi suunnata rannalta järvenjäälle.

  • Jussi

    Ilotulitus tuo iloa parhaimmillaan kymmenille tuhansille kaupunkilaisille. Kustannus per kaupunkilainen on olematon. Kyllä kaupungin tehtäviin kuuluu myös tiettyjen kulttuurielämysten tuottaminen (laskettakoon ilotulitus kulttuuriksi nyt tässä).

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio