Tampereen Hiedanrannassa kunnostetaan 1800-luvulla valmistunut talo – Rakennuksen nimellä on erikoinen historia

Hanke tarjoaa pitkäaikaistyöttömille koulutusta säilyttävän korjausrakentamisen alalla.

Ekokumppanit Oy / Tampereen kaupunki
Tampereen Hiedanrannassa kunnostetaan 1800-luvulla valmistunut talo – Rakennuksen nimellä on erikoinen historia

Hiedanrannan Jukola-taloa aletaan kunnostaa 1800-luvun lopun henkeä kunnioittaen.

Jantso JokelinAamulehti

Lielahden kartanon läheisyydessä Tampereen Hiedanrannassa sijaitseva Jukola-puutalo kunnostetaan Euroopan sosiaalirahaston tuella kolmivuotisessa hankkeessa.

Jukola on ollut tyhjillään ja kylmänä tehdastoiminnan päätyttyä alueella vuonna 2008. Tampereen kaupunki osti Hiedanrannan alueen metsäteollisuusyhtiö M-Realilta vuonna 2014.

Arviolta 1890 valmistunut Jukola-talo on valmistunut alkujaan Lielahden kartanon palvelusväen käyttöön. Myöhemmin rakennus on palvellut tehtaan konttorina, virkailijoiden perheasuntona ja lopulta toimistona aina 2000-luvun alkupuolelle.

Nimensä rakennus sai 1970-luvulla, jolloin konttorissa työskenteli seitsemän miesinsinööriä ja yksi nainen eli "seitsemän veljestä ja Venla".

Rakennus aiotaan kunnostaa säilyttävin menetelmin. Rakenteiden lisäksi korjaustöissä halutaan säilyttää 1800-luvun lopun henki. Alustavien suunnitelmien mukaan kunnostus valmistuisi syksyllä 2019, jonka jälkeen Jukolaa voitaisiin käyttää kokous- ja ryhmätyötiloina sekä infopisteenä. Myös viereisen puutalon kuntotutkimusta ja kunnostusta valmistellaan.

Korjaustyömaalla ohjataan noin kolmeakymmentä pitkään työttömänä ollutta työkokeilijaa tai kotoutujaa. Yritysyhteistyön avulla heille etsitään jatkopolkuja työelämään säilyttävän korjausrakentamisen alalle jo hankkeen aikana.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Näin kulttuuriympäristöä tulee arvostaa.

    Toiminta aivan erilaista kuin Pirkkalassa, jossa huvila-asutuksen viimeiset rippeet tuhotaan mitättömän rantapolun verukkeella. Suorastaan moukkamaista

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio