Pirkanmaa

Tampere vaihtaa Ihalan leirintäalueen vuokraajaa – uusi yrittäjä puolittaa vaunupaikkojen vuosivuokrat

Kaupungin omistama 20 hehtaarin leirialue siirtyy uusikaupunkilaisen Miia Koskirannan Ihala Camping Oy:n vuokraukseen.

Elina Saarikoski
Tampere vaihtaa Ihalan leirintäalueen vuokraajaa – uusi yrittäjä puolittaa vaunupaikkojen vuosivuokrat
Jorma HuovinenAamulehti

Tampereen kaupungin omistuksessa olevan Ihalan leirintäalueen vuokraaja vaihtuu joulukuun alusta lukien Uudessakaupungissa.

Ihala vuokrattiin keväällä 2015 nokialaista Vinica Oy:tä pyörittävälle Jukka Miettiselle, joka on myös Nokialla toimivan Viinikanniemen leirintäalueen vuokraaja.

Miettisellä oli alueesta viiden vuoden vuokrasopimus ja optio uudesta viisivuotiskaudesta, mutta sopimus purettiin kesken kauden yrittäjän itsensä aloitteesta.

Uusi vuokraaja on Uudessakaupungissa asuva Miia Koskiranta, joka käytännössä pyöritti lähes yksin Ihalan toimintaa viimeiset kaksi vuotta.

Tila-asiantuntija Anne Karinen Tampereen kaupungin Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmästä sanoo, että edellinen vuokraaja oli kokenut ongelmalliseksi ylläpitää leirintäaluetta Nokialta.

Vaunuvuokriin roima alennus

Vuokrauksen joulukuussa aloittava Miia Koskiranta tekee kaupungin kanssa Ihalasta edellisen kaltaisen 5 + 5 vuoden vuokrasopimuksen.

–Ihalassa on 50–60 sähköistettyä asuntovaunupaikkaa. Aiomme alentaa vaunupaikkojen vuokrat edellisen vuokralaisen 1 500 eurosta 750 euroon vuodessa, sanoo Koskiranta.

Alueella on 12 lomamökkiä ja lisäksi Ihalasta voi vuokrata yöpymiseen erillisiä huoneita.

Tamperelaisille 15 prosentin alennus

Vuokrasopimuksessa edellytetään, että tamperelaisille käyttäjille myönnetään 15 prosentin alennus voimassaolevan hinnaston mukaisista yöpymismaksuista.

Mökkivuokrat ovat 79 euroa vuorokaudelta, joten tamperelaisten maksettava vuorokausimaksu on 67,15 euroa.

Tampereen kaupunki on myynyt jo aiemmin Posiolla ja Ylöjärvellä sijainneet leirintäalueensa.

Myös Uudenkaupungin, meren äärellä sijaitsevaa 20 hehtaarin aluetta oltiin myymässä, mutta alue ei mennyt kaupaksi muutama vuosi sitten.

Anne Karisen mukaan nyt on katsottu järkevimmäksi jatkaa alueen vuokrausta keskeytyksettä.

Aluetta käytetään matkailun, veneilyn ja vapaa-ajan palveluihin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio