tampere

Tampere huolestui keskustan vetovoimasta ratikkahankkeen takia – tilasi kymppitonnien konsulttiselvityksen

Toimenpideohjelman tarkoituksena on pohtia keinoja keskustan saavutettavuuden ja vetovoiman kohentamiseksi raitiotien rakentamisen aikana.

Satumaari Ventelä
Tampere huolestui keskustan vetovoimasta ratikkahankkeen takia – tilasi kymppitonnien konsulttiselvityksen

Raitiotietä rakennetaan tällä hetkellä muun muassa Tuulensuun korttelin kohdalla Hämeenkadun länsipäässä.

Tatu AiroAamulehti

Tampereen kaupunki on tilannut konsulttiyhtiö WSP Finland Oy:ltä toimenpideohjelman, jonka tarkoituksena on pohtia keinoja keskustan saavutettavuuden ja vetovoiman kohentamiseksi raitiotien rakentamisen aikana.

Työn arvioitu arvonlisäveroton kokonaishinta on noin 46 600 euroa. Puolet kustannuksista maksetaan raitiotien kehitysohjelman kassasta ja puolet keskustan kehittämisohjelman kassasta.

Päätöksen ohjelman tilaamisesta teki kaupunkiympäristön palvelualueen johtajan varahenkilö Taru Hurme jo kesäkuussa.

Kaupunki perustelee hankintaa sillä, että keskustassa on raitiotien rakentamisen lisäksi käynnissä useita suuria rakennushankkeita yhtä aikaa vuosina 2018–2021.

–Tämän vuoksi on tarpeellista pohtia keinoja, joilla kaupungin keskustan saavutettavuus ja vetovoima varmistetaan haasteellisista olosuhteista huolimatta, päätöksen perusteluissa sanotaan.

Yhdessä yrittäjien kanssa

Kaupungin mukaan ohjelman tavoitteena on myös yhdessä alueen yrittäjien kanssa selvittää keinoja minimoida keskustan rakennustyömaiden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia.

Tarjouksensa perusteella WSP Finland aikoo pitää "ajatusjalostamoita" alueen yrittäjien kanssa. Niin sanotuissa kick off -työpajoissa on tarkoitus kerätä yrittäjiltä toiveita, ideoita sekä tietoa ongelmista ja huolenaiheista.

Työ sisältää toimenpidesuunnitelman laatimisen ja sen toteutumisen seurannan sekä päivittämisen, mutta ei varsinaisia toimenpiteitä tai niiden tarkempaa suunnittelua.

Tarjouksen mukaan työn on määrä valmistua joulukuussa 2017.

Useita hankkeita

Raitiotietöitä tehdään nyt ja lähivuosina esimerkiksi Hämeenkadulla ja Itsenäisyydenkadulla.

Lisäksi keskustassa rakennetaan nyt ja lähitulevaisuudessa muun muassa Ratinassa (kauppakeskus), Viinikan liikenneympyrässä, rautatieaseman ympäristössä (kansi- ja areena), Ratapihankadulla ja Ranta-Tampellassa.

Rakennushankkeista aiheutuu haittaa liikenteelle, mikä voi vaikuttaa keskustan saavutettavuuteen ja houkuttelevuuteen ja siten myös yrittäjien liiketoimintaan. Esimerkiksi raitiotietyöt saattavat tilapäisesti hankaloittaa kulkua keskustan liiketiloihin.

Lue lisää: Raitiotie rakennetaan Tampereelle – Tämä kaikki tiedetään ratikkahankkeesta


Kommentit (88)

  • I H

    Kokemukset Hämeenkadun tukkimisen seurauksista punaruukkujen ja muoviruohojen ajalta oisivat jo olleet käytettävissä. Miksi samat läksyt pitää lukea uudestaan ja holvata rahaa turhiin ja kalliisiin konsulttitöihin ennenkuin uskotaan? Mikä on tämä virkamiesten ja luottamusmiesten klaani, joka jatkaa kaupunkimme näivettämistä. Seuraavana on vuorossa Tuomiokirkonkadun ”saneeraus” sivuvaikutuksineen.

    Poikkesin lauantaina Hämeenkadulla. Vaikutelma oli murheellinen. Ihan alasajon meininkiä suurimmista pitäen. Vain Kauppahallissa oli meininki tavanomaista. Mihin tämä kaupunki on menossa ja keitä siitä saadaan kiittää?

  • Ilmainen konsultointi jalkamieheltä

    Omalla autolla liikkuvien liikennöinti sujuvaksi ja pysäköinti sekä helpoksi että kohtuuhintaiseksi. Näin pidämme keskustan elävänä. Autoilijoiden kyykytyäminen loppumaan. Suositaan tasapuolisesti kaikkia. Yksinkertaista, mutta totta päättäjien yksisilmäinen negatiivinen suhtautuminen autoilijoiden ei toimi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio