Tampere

Tämä kaikki pitää tietää Ratinan kauppakeskukseen kulkemisesta: reitit, sisäänkäynnit ja liikennejärjestelyt

Autoilijan kannattaa muistaa, että maanantaista alkaen liikennejärjestelyt Ratinan lähettyvillä ovat muuttuneet.

Silja Viitala
Tämä kaikki pitää tietää Ratinan kauppakeskukseen kulkemisesta: reitit, sisäänkäynnit ja liikennejärjestelyt

Ratinan sisään- ja ulosajot parkkihalliin sijaitsevat Suvantokadulla (kuvassa) ja Tampereen valtatiellä.

Jussi SaarinenAamulehti

Torstaina aukeava Ratinan kauppakeskus tuo mukanaan monia muutoksia liikennejärjestelyissä Tampereen keskustassa. Koostimme tähän juttuun kaiken olennaisen tiedon kauppakeskukseen kulkemisesta ja siihen liittyvästä liikenteestä.

Hannu Mänttäri
Ratinan kauppakeskuksessa on sen auetessa seitsemän sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynnit ovat Ratinan aukiolla, Olympia-aukiolla ja Vuolteenkadulla.

Ratinan kauppakeskuksessa on sen auetessa seitsemän sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynnit ovat Ratinan aukiolla, Olympia-aukiolla ja Vuolteenkadulla.

Autoilijat

Autolla tulevat ohjataan käyttämään parkkihallia. Sisään- ja ulosajot halliin sijaitsevat Suvantokadulla ja Tampereen valtatiellä.

Parkkihalli on keskustan suurin. Siellä on yhteensä 1 200 paikkaa. Toukokuun loppuun asti pysäköinti hallissa on maksutonta ensimmäisten kahden tunnin ajan. Parkkihallista on useita suoria yhteyksiä kauppakeskuksen sisätiloihin.

Autoilijan kannattaa muistaa, että maanantaista alkaen liikennejärjestelyt Ratinan lähettyvillä ovat muuttuneet.

Kun ajaa Tampereen valtatietä lännen suunnasta keskustaan päin, Hatanpään valtatiellä ei saa enää kääntyä. Uusi reitti kulkee Vuolteenkadun kautta.

Toinen muutos koskee Kalevantien suunnasta Hatanpään valtatien risteykseen ajavia. Myös tässä tapauksessa Hatanpään valtatiellä kääntyminen on kiellettyä ja liikenne kulkee Vuolteenkadun kautta.

Vuolteenkadulta autot voivat kääntyä Tampereen valtatielle molempiin suuntiin.

Katso videolta, miten kauppakeskukseen ajetaan:

 

Kävelijät

Jalankulkijoille Ratinassa on kauppakeskuksen auetessa seitsemän sisäänkäyntiä.

Niistä viisi on uudisrakennuksessa. Ensimmäisen kerroksen sisäänkäynnit sijaitsevat Olympia-aukiolla, Ratinan Raitilla ja Tampereen valtatiellä. Toisen kerroksen sisäänkäynnit löytyvät Ratinan aukiolta ja Vuolteenkadulta.

Ranta-Ratina-rakennuksen sisäänkäynnit sijaitsevat Suvantokadulla ja Ratinan aukiolla.

Ratinan Kulma -rakennuksessa on lisäksi kolme sisäänkäyntiä. Rakennus ei avaudu vielä avajaisten aikaan, vaan kesällä 2018.

Pyöräilijät

Kauppakeskuksen kanssa samaan aikaa avautuu uusi, 200 metriä pitkä pyörä- ja jalankulkutunneli. Se kulkee Ratinan rannan ja Suvantokadun välillä.

Pyöräparkki sijaitsee tunnelin suvannon puoleisessa päässä.

Bussilla kulkevat

Maanantaista alkaen bussilinja 32 kulkee Ratinan editse, Tampereen valtatien ja Vuolteenkadun kautta. Bussi pysähtyy kauppakeskuksen pysäkeillä, kun ne valmistuvat. Siihen asti korvaavina pysäkkeinä toimivat Vuolteenkadun pysäkit Sorinaukio (0569) ja Sorinaukio (0570).

Reitiltä jää pois Hatanpään valtatien osuus välillä Vuolteenkatu–Tampereen valtatie ja näin ollen myös linja-autoaseman pysäkit.

Toistaiseksi bussilinja 32 on ainoa linja, joka ajaa Ratinan kauppakeskuksen kautta.

Useat kaupungin ja sen seutukuntien bussilinjoista pysähtyvät linja-autoaseman edessä sijaitsevilla pysäkeillä.

Ratina

Ratinan kauppakeskus avaa ovensa torstaina 19. huhtikuuta.

Kauppakeskukseen tulee yli 140 uutta liikettä, joista 110 avaa ovensa avajaispäivänä.

Liikkeistä yli 40 on sellaisia, joita ei ole aiemmin Tampereella nähty. Ensimmäisen myymälänsä kaupunkiin avaavat muiden muassa kansainvälinen vaatemyymäläketju Zara sekä merkkiliikkeet Gant ja Guess.

Muotikaupalle tulee 17 000 neliötä ja ravintoloille noin 6 000 neliötä.

Myös ravintoloiden joukossa on tamperelaisille uusia tuttavuuksia, kuten Sandro, Tortilla House ja Kung Food Panda.


Lue myös nämä


Kommentit (21)

  • Nimetön

    Olette te Tampereen väki kyllä hassuttelijoita täällä kommenteissa! Lietsotte toisianne ja vastaatte omiin viesteihinne!

  • Nimetön

    ”Ulkoiluttamaan autoa…..” Onko se ihan mahdoton käsittää (ja hyväksyä) että jotkut liikkuvat autolla.; syystä tai toisesta. Onhan tuossa ohjeet muillekin. Parkkihalleja on keskusta täynnä mutta nyt näiden intoilijoiden mielestä ilmeisesti niitä ei saisi käyttää. Polkupyörähallejako niistä kaikista pitäisi tehdä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio