Tällainen tulee Laukontorin paviljongin pulahtamispaikasta – uima-alue kelluu ponttonien ympäröimänä eikä alta pääse sukeltamaan koskeen

Oletettua vaativammat perustustyöt siirtävät saunapaviljongin avaamisen kesäkuun alkuun. Hopealinjat Oy ei tuo lipputoimistoaan paviljonkiin.

WhiteNight Lighting Oy, Honkatalot Oy
Tällainen tulee Laukontorin paviljongin pulahtamispaikasta – uima-alue kelluu ponttonien ympäröimänä eikä alta pääse sukeltamaan koskeen

Tampereen Laukontorin paviljongin rakennustyöt ovat täydessä vauhdissa. Paviljongin saunojen pulahtamispaikka näyttää tällaiselta arkkitehtitoimiston kuvassa.

Jorma HuovinenAamulehti

Tampereen Laukontorille rakenteilla olevan paviljongin uimapaikan suunnitelmat ovat valmistuneet.

Kuten arkkitehtitoimiston havainnekuvasta näkyy, pulahtamispaikka sijoittuu paviljongin Ratinan stadionin puoleiselle sivustalle.

Paviljongin suunnitellut arkkitehti Janne Kantee Honkatalot Oy:stä sanoo, että uimapaikka tulee teräs- ja puurakenteisen, ponttonien varassa kelluvan laiturin keskelle.

–Varsinaisen laiturin mitat ovat 10 x 13 metriä. Keskelle sijoittuu pulahdusallas, jonne laskeudutaan portaita pitkin. Laiturin kaiteet ovat puuta ja lasia eli samoja kuin päärakennuksen julkisivussakin olevat materiaalit.

Kantavuus yli 200 kiloa neliömetrille

Yli kolme miljoonaa euroa maksavan paviljonkirakennuksen toteuttaa Tampereen kaupungin omistama, markkinaehtoisesti toimiva kiinteistösijoitusyhtiö Tampereen Palvelukiinteistöt Oy.

–Ponttonilaiturin kantavuus on 200 kiloa neliömetrille eli siitä tulee kohtuullisen massiivinen ja turvallinen, sanoo Palvelukiinteistöjen toimitusjohtaja Marko Tulokas.

Ponttonien alle suunniteltiin aluksi verkkomaisia esteitä sukeltamisen estämiseksi, mutta Tulokkaan mukaan lopullisessa toteutuksessa on päädytty vettä läpäisevään eli rei'itettyyn polypropyleenimuoviin.

Uima-altaasta ei pääse sivu- eikä alakautta sukeltamaan Ratinan suvantoon.

Laivaliput läheltä risteilyalusten laitureita

Kun paviljonkisuunnitelmia esiteltiin viime vuonna, tarkoituksena oli että myös Hopealinjat Oy:n lipputoimisto olisi sijoittunut ravintoloiden, saunojen ja torimyyjien sosiaalitilojen lisäksi rakennukseen.

–Hopealinjat kuitenkin itse vetäytyi sille ajatelluista 15 neliön tiloista ja aikoo pitää lippupisteensä lähempänä sisävesiristeilijöitä, sanoo Marko Tulokas.

Hopealinjojen toimitusjohtajan Mari Vuorisen mukaan perinteinen lippujen myynti pyritään minimoimaan ja ohjaamaan asiakkaat nettikaupankäyntiin.

–Viime kesänä lipputoimistona oli Hopealinjojen väreihin brändätty merikontti, mutta sen sijainti ei ollut paras mahdollinen, sanoo Vuorinen.

Merikontti palvelee Vuorisen mukaan tulevanakin kesänä lipputoimistona, mutta Tampereen kaupungin satamatoimiston kanssa neuvotellaan sen siirtämisestä satamakettinkien viereen lähemmäs laivalaitureita.

Avaaminen siirtyy kuukaudella

Laukontorin paviljongin piti alun perin aloittaa toimintansa vappuna, mutta käynnistys siirtyy kuukaudella.

–Rakennuksen perustamistyöt osoittautuivat oletettua haasteellisemmiksi, joten avaamisen aikataulu venyy sen takia vapusta kesäkuun alkuun, arvioi Marko Tulokas.

Laukontorin paviljonki

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy rakentaa noin kolme miljoonaa euroa maksavan paviljonkirakennuksen Laukontorille.

Rakennuksen ravintola- ja saunatoiminta on vuokrattu Sauna Finland Holding Oy:lle, joka ei vielä ole julkistanut toimintaa käytännössä pyörittäviä yrityksiä.

Rakennukseen tulee kaksi saunaa yhteensä 20 henkilölle.

2-kerroksisen paviljongin kerrosala on 517 neliötä ja terasseja tulee kahteen tasoon 727 neliötä. Ravintolaan tulee 519 asiakaspaikkaa.

Julkisivu verhoillaan valkoisiksi maalatuilla, kuusipuisilla pystytolpilla. Rakennukseen tulee elävä viherkatto.

Laukontorin paviljongin harjannostajaisia vietetään perjantaina kello 13.

Paviljongin ravintoloineen ja saunoineen on määrä avautua kesäkuun 2018 alussa.


Lue myös nämä


Kommentit (18)

  • Veromaksaja

    Saunapaviljonki veronmaksajien rahojen väärinkäyttöä
    Olisi mielenkiintoista tietää minkälainen yritysvaikutusten arviointi on tämän rakentamispäätöksen takana. Veronmaksajien rahoilla tehdään yli 500 ravintolapaikkaa alueelle, jossa on alle kilometrin säteillä tuhansia ravintolapaikkoja ja intohimoisia yksityisiä yrittäjiä. Lisäksi tämä tapahtuu alallla, jota esim. Finnvera ei ole vuosikausiin lähtenyt rahoittamaan, koska katsoo, että ravintolapaikkatarjonta Tampereella on ylikuumentunut. Olisikohan kukaan yriitäjä lähtenyt omilla rahoillaan moiseen rakentamishankkeeseen? Kyllä Tampereellakin on vihdoin kuntapäättäjien herättävä päätöksenteon yritysvaikutusten arviointiin ja yleensäkin miettimään sitä, että mikä on kunnan perustehtävä. Jo nyt kunta toimii lukuisissa tapauksissa aloilla, joilla se kilpailee yksityisen yritystoiminnan kanssa veromaksajien rahoilla. Näitä ovat esim. isännöinti, kiinteistöhuolto ja vaikka porrassiivous. Omistus on vaan ”sattumalta” häivytetty erilaisiin rakenteisiin.

  • Nimetön

    Onnittelut taas kerran. Hienosti on rantaa peitetty ja laukontori pilattu. Kiitokset myös upeasta arkkitehtuurista. Möhkäleet sopivat erityisen hyvin juuri tuollaiseen tunnelmalliseen suvantoon. Kivaa myös juottolameininki ja isojen ihmismäärien sullominen sisätiloihin. Jään innolla odottamaan seuraavaa möhkälettä. Toivottavasti se tulee Eteläpuistoon.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio