Taksikuski joutui silmittömän väkivallan kohteeksi Tampereella aatonaattona – "En tiedä, miten tilanne olisi päättynyt, jos kuljettaja ei olisi painanut hätäkutsua"

Teosta epäilty vuonna 1983 syntynyt mies vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Maps4News
Taksikuski joutui silmittömän väkivallan kohteeksi Tampereella aatonaattona – "En tiedä, miten tilanne olisi päättynyt, jos kuljettaja ei olisi painanut hätäkutsua"

Taksinkuljettajan kimppuun käytiin Säästäjänkujalla Peltolammilla jouluaatonaattona.

Heidi PesonenAamulehti

Vuonna 1959 syntynyt taksinkuljettaja joutui rajun väkivallan kohteeksi Tampereen Peltolammilla lauantaina 23. joulukuuta. Teosta epäilty vuonna 1983 syntynyt mies vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun taksi tilattiin Säästäjänkujalle Peltolammille lauantaiaamuna. Asiakas nousi taksiin, sillä ajettiin lenkki ja palattiin takaisin Säästäjänkujalle noin puoli kahdeksan aikaan aamulla.

Kun maksun aika tuli ja kuljettaja antoi asiakkaalle maksupäätelaitteen, etupenkillä istunut matkustaja löi kuljettajaa yllättäen terävällä esineellä ainakin kahdesti kaulaan.

–Kuljettaja pääsi poistumaan kuljettajan puoleisesta ovesta, mutta tekijä kävi uudelleen hänen kimppuunsa lyömällä ja potkimalla. Häntä potkittiin silmittömästi pään alueelle, kertoo tutkinnanjohtaja Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista.

Kuljettaja pystyi painamaan tilanteessa taksin hätäpainiketta, ja paikalle tuli toinen taksi.

–Vaikuttaa siltä, että teko on loppunut siihen, kun paikalle on tullut toinen taksi, ja epäilty on poistunut paikalta. En tiedä, miten tilanne olisi päättynyt, jos kuljettaja ei olisi pystynyt painamaan hätäkutsua, Luoto sanoo.

Taksinkuljettaja selvisi tilanteesta hengissä, mutta sai useita vammoja. Luodon mukaan tämänhetkisen tiedon mukaan pahimmat vammat aiheutuivat potkuista pään ja suun alueelle. Kuljettaja on päässyt sairaalasta kotiin.

Hatarat muistikuvat

Epäilty jäi kiinni jouluaattona noin kello 12.30. Luoto ei kommentoi tarkemmin, miten poliisi sai hänet kiinni. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu. Luodon mukaan hänellä on taustallaan huumausaine- ja omaisuuspuolen juttuja, ja myös sellaisia, joissa teräase on ollut mukana.

Teon motiivia selvitellään. Epäilty on myöntänyt olleensa tekopaikalla, ja myös kiinnikäymisen. Hänen muistikuvansa tapahtumista ovat kuitenkin olleet Luodon mukaan hataria.

–Näyttää siltä, että tässä on ammattiaan hoitava taksinkuljettaja joutunut ehkä aineiden ja niiden aiheuttamien harhojen tai mielleyhtymien takia tällaisen kohteeksi ihan ulkopuolisena henkilönä. Matka taksissa on mennyt hyvin, ja tilanne on tullut sitten aivan yllättäen, Luoto kuvailee.

Poliisi on kuullut silminnäkijöitä, joilla on ollut havaintoja ainakin osasta tapahtumista. Luodon mukaan tapahtumien kulku on varsin hyvin poliisin tiedossa, mutta teonkuvauksia tarkennellaan vielä. Asianomistajaa kuullaan uudelleen, kunhan hän toipuu.

Teon yhteydessä taksinkuljettajalta anastettiin omaisuutta, josta osa on vielä kateissa.


Kommentit (28)

  • Nimetön

    Ja tuollaset saa olla vapaalla?Huumeista hallussapito tai käyttö kuolemantuomio.Käytäntöön heti ilman oikeutta.Otteiden on kovennuttava myös tuomioissa.

  • ei oo tahallinen teko

    Jos kaveri on harhainen niin aika heikkoo on syyttää yhtään mistään jos ei tiijä mitä tekee antakaa kaverin olla…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio