Syyttely Tampere3:n yksityiskohdista käy kuumana – Oikeuskanslerinvirastoon ei ole silti kanneltu tai pyydetty sieltä lausuntoa

Tampereen yliopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita marssii torstaina ulos johtosääntöluonnoksen sisällön vuoksi.

Silja Viitala / Aamulehden arkisto
Syyttely Tampere3:n yksityiskohdista käy kuumana – Oikeuskanslerinvirastoon ei ole silti kanneltu tai pyydetty sieltä lausuntoa

Tampereen yliopistossa keskiviikkona järjestettyyn kokoukseen osallistui noin 150 henkilöä. Torstaina väki aikoo marssia ulos.

Jaana KerolaAamulehti

Kukaan ei ole toistaiseksi kannellut tai pyytänyt lausuntoa oikeuskanslerinvirastosta Tampere3-yliopistoyhteisön synnyttämiseen Tampereella liittyneistä vakavista väitteistä huolimatta.

Uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitus käsittelee ensi lauantaina kokouksessaan uuden säätiöyliopiston johtosääntöä.

Tampereen yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden edustajat ovat päättäneet järjestää huomenna torstaina ulosmarssin siksi, että he eivät hyväksy lausunnolla olevaa Tampere3:n johtosääntöluonnosta, ja sitä on arvioitu julkisesti lainvastaiseksi.

Myös Tampere3-voimaanpanolain soveltaminen käytäntöön on saanut voimakasta kritiikkiä.

Lue myös: Opiskelijajäsen hidastaisi Tampere3-junaa, jotta laillisuus varmasti toteutuisi – jätti eriävän mielipiteen hallitusvalinnasta

Oikeuskanslerinviraston kirjaamo vastasi Aamulehdelle keskiviikkona sähköpostitse, että siellä ei ole aiheesta kanteluita eikä muitakaan sitä koskevia asioita. Viraston tiedotus kertoi lisäksi, että asiassa ei ole pyydetty lausuntoja virastolta.

Oikeuskanslerille voi kannella, jos katsoo viranomaisen, virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan menetelleen virheellisesti tai jättäneen velvollisuutensa täyttämättä.

Oikeuskansleri valvoo hallituksen ja ministeriöiden sekä tasavallan presidentin virkatoimien lainmukaisuutta. Oikeuskansleri toimii valtioneuvoston yhteydessä.

Lue myös: Yliopistojen yhdistyminen kuumentaa nyt tunteita – Tampereen yliopistolla ulosmarssi torstaina


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Mihin mahtaa perustuu uskomus siitä että uudelle yliopistolle on eduksi hallitus, jonka jäsenet ovat ulkopuolisia, lähinnä yritysmaailman edustajia? Ei ole mitään näyttöä siitä että bisnespiireistä löytyy parempi ymmärrys siitä mitä Tampereen yliopistossa tutkitaan ja opetetaan. Jotakin erikoista täytyy olla taustalla jos hallitukseen halutaan evätä pääsy yliopiston henkilöstön ja opiskelijoiden edustajilta. Toivottavasti oikeuskansleri ottaa asian selvitettäväkseen. Kyse on loppujen lopuksi siitä mihin tarkoituksiin verorahat suunnataan uudessa yliopistossa.

  • Nimetön

    Ensimmäisen kommentin hengessä voitaisiin ehdottaa, että Nalle Wahlros muodostaisi yksin yliopiston korkeamman hallinnon. Mitä sitä Humboldilaisen sivistysyliopiston perinteitä jatkamaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio