Syksyinen loppuviikko luvassa: ilma kylmenee, matalapaine pyörittää paikallisia sadekuuroja

Elias Lahtinen
Syksyinen loppuviikko luvassa: ilma kylmenee, matalapaine pyörittää paikallisia sadekuuroja
Taru Peltola, Joose Fjällström, Jussi Moisio, Ville Keski-Nikkola

Ilmatieteen laitoksen mukaan tänään on syytä nauttia kesän rippeistä ja kaikesta vielä helposti saatavilla olevasta lämpöenergiasta, sillä loppuviikoksi kylmenee. Tämän päivän reilusta viidestätoista asteesta tullaan alas useita asteita, kun viileää ilmaa virtaa pohjoisesta.

–Koko Suomessa saa varautua paikallisiin voimakkaisiinkin sadekuuroihin, vettä saattaa tulla paikoittain useampikin milli kerralla, Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine kertoo.

Roine ohjeistaa tarkkailemaan säätilaa hetki hetkeltä.

–Seuraamalla sadetutkaa ja pukeutumalla sään mukaan pääsee vielä nauttimaan leudosta syyssäästä.

Kesän jatkoa halajavan pirkanmaalaisen onkin suunnattava lähes Välimerelle asti, tai vaihtoehtoisesti idemmäksi, missä lämpöaalto hellii Venäjän lounaisosaa ja Mustanmeren seutua.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Tämä vuosi meni suoraan keväästä syksyyn , että palella sai , välillä enemmän ja välillä vähemmän , vaikka meteorologit yrittivät varmaan kuukauden verran lämmitellä ihmisten mieliä hellesanan mainingeilla , mutta ne eivät paljoakaan lämmittäneet!

  • Nimetön

    Kunnon lumitalvi on paras,ja pakkaset.toiseksi kiilaa marjastus ja sienestys jossei olisi noita pienijalkasia mettät täynnä.Kesät on persiistä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio