Yllätys lukiovertailussa: Ruoveden lukio peittosi eliittilukiot yhdellä ylioppilaallaan

Matti Matikainen
Yllätys lukiovertailussa: Ruoveden lukio peittosi eliittilukiot yhdellä ylioppilaallaan
Anu Leena Koskinen, Jenna Keto-TokoiAamulehti, STT

Ruoveden lukio oli syksyn ylioppilaskirjoituksissa paras pakollisten aineiden keskiarvon perusteella, kertoo Ylioppilastutkintolautakunta.

Yleensä vertailussa ovat menestyneet Etelä-Suomen suurten kaupunkien eliittilukiot.

Toiseksi paras oli espoolainen Etelä-Tapiolan lukio. Ruovedellä oli tällä tietoa yksi ylioppilas ja Etelä-Tapiolassa sekä Viikin normaalikoulussa kolme ylioppilasta, selviää YTL:n tiedoista.

Ruoveden lukion rehtori Simo Sinervo vastaa hyvin yllättyneenä puhelimeen. Sinervon ensimmäinen reaktio on hämmennys, kun kerron Ruoveden lukion sijoituksen.

–Oletko varma?

Aiempina vuosina lukio on ollut valtakunnallisessa vertailussa noin sijan 200–300 kieppeillä.

–Tämä tuli minulle nyt vähän puskista tämä juttu, hän sanoo naurahtaen.

Menestyksen toi lukiolle yksi hyvin ansioitunut opiskelija, joka valmistui tänä syksynä ylioppilaaksi. Sinervo kehaisee voittajan kirjoitusriviä, jonka keskiarvo oli yli E:n.

Helsinkiläinen huippukoulu Ressun lukio kuudentena

Neljänneksi parhaiten pakollisten aineiden perusteella menestyi keskisuomalainen Petäjäveden lukio, viidenneksi parhaiten pirkanmaalainen Oriveden opisto ja kuudenneksi parhaiten helsinkiläinen Ressun lukio. Petäjävedeltä valmistui yksi ylioppilas, Orivedeltä kaksi ja Ressusta 33.

Kirjoittajia on tavallisesti syksyisin vain vähän. Kärkeen voi näin nousta lukioita, joissa on vähän opiskelijoita, mutta jotka ovat kirjoittaneet ylioppilaiksi hyvin arvosanoin.

Syksyn ylioppilaskirjoitusten kärkikoulut pakollisten aineiden keskiarvon perusteella (suluissa ylioppilaiden määrä):

1.  Ruoveden lukio, Ruovesi (ylioppilaiden määrä: 1)

2.  Etelä-Tapiolan lukio, Espoo (3)

3.  Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu, Helsinki (2)

4.  Petäjäveden lukio, Petäjävesi (1)

5.  Oriveden opisto, Orivesi (2)

6.  Ressun lukio, Helsinki (33)

7.  Helsingin normaalilyseo, Helsinki (3)

8.  Kauhavan lukio, Kauhava (1)

9.  Laihian lukio, Laihia (1)

10.  Merikarvian lukio, Merikarvia (1)

Ylioppilaiden määrä saattaa vielä tarkentua.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Missä listalta on Tampereen oma eliittilukio, Tampereen Teknillinen lukio ? Ainakin TekLua perustettaessa kerrottiin toisen asteen koulutusjohdosta, että TekLusta tulee Tampereelle eliittilukio. Eikö kuitenkin vuodesta toiseen TekLu on ollut kaupungin huonoin lukio, – mitä objektiiviseen lukiorankingiin on uskominen? Että sellainen eliittilukio. Olisiko johtopäätösten aika ?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio