Suomi mukana EU:n uudessa puolustusyhteistyössä

OLIVIER HOSLET / EPA
Suomi mukana EU:n uudessa puolustusyhteistyössä

Federica Mogherini ja Espanjan ulkoministeri Alfonso Maria Dastis Quecedo keskustelivat ennen kokouksen alkua.

STTBryssel

Euroopan unionin uuteen puolustusyhteistyöhön lähtee ensi vaiheessa mukaan 23 jäsenmaata, joiden joukossa on myös Suomi. Maat antoivat tänään ilmoittautumisensa EU:n korkealle edustajalle Federica Mogherinille.

Suomi on kertonut olevansa kiinnostunut muun muassa kyberyhteistyöstä, satelliiteista ja sotakaluston liikuttelun helpottamisesta.

Suomen osalta ilmoittautumisen allekirjoitti ulkoministeri Timo Soini (sin.).

–  Allekirjoititte juuri jotain, mitä vielä vuosi sitten useimmat meistä ja muu maailma pitivät mahdottomana saavuttaa, korkea edustaja Federica Mogherini sanoi.

Hän muistutti, että yhteistyö pysyy auki kaikille halukkaille myös myöhemmin. Tanska, Britannia, Irlanti, Malta ja Portugali jättäytyivät sivuun yhteistyöstä.

Tänään eteenpäin potkaistu pysyvä rakenteellinen yhteistyö on kattokäsite EU-maiden eri kokoonpanoissa tekemille puolustusalan hankkeille.

Maat ovat tehneet jo yli 50 ehdotusta hankkeiksi, joista poimitaan ensi alkuun muutamia. Lopullista päätöstä yhteistyön käynnistämisestä odotetaan joulukuussa.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Ihan hyvä asia jos puolustusmenot laskevat maita kohden.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio