Talous

Suomen valtion omistama Patria ostaa Virosta ison puolustusalan yrityksen

Patria
Suomen valtion omistama Patria ostaa Virosta ison puolustusalan yrityksen

Kuvituskuva. Patria investoi Viroon.

Anu Leena KoskinenAamulehti

Patria ostaa enemmistön Viron suurimmasta puolustusalan huoltoyrityksestä.

Patria kertoo solmineensa sopimuksen Mootor Gruppin kanssa heidän 60 prosentin osuutensa ostamisesta Milrem LCM OÜ:stä. 40 prosenttia osakkeista omistaa virolainen Sinrob OÜ, jonka omistaa Milremin toimitusjohtaja Kuldar Väärsi.

Milrem jatkaa toimintaansa virolaisena yhtiönä ja paikallisessa johdossa.

Milrem tuottaa puolustus- ja turvallisuusalalle raskaiden ja panssaroitujen ajoneuvojen, asejärjestelmien ja muiden sotilaslaitteiden elinkaarentukipalveluita. Yritys huoltaa ja korjaa Viron puolustusvoimien XA-180- ja XA-188-ajoneuvojen lisäksi myös muita sotilasajoneuvoja.

Milremin osto on osa Patrian uutta strategiaa, jossa yhtenä pääkasvualueena ovat puolustusvoimien kumppanuudet tukipalveluissa erityisesti Pohjois-Euroopassa.

Milrem antaa Patrian liiketoimintajohtajan Lassi Matikaisen mukaan hyvän mahdollisuuden hakea kasvua myös muissa Baltian maissa.

–Tavoitteemme on myös laajentaa palveluitamme uusille alueille, niin puolustusvoimien kuin muidenkin kriittisten toimijoiden pariin, Matikainen sanoo.

Suomen valtio omistaa Patriasta 50, 1 prosenttia ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS loput.

Suomella ja Virolla on pitkät perinteet yhteistyöstä. Suomi on muun muassa myynyt Viron puolustusvoimille 60 Patria XA -ajoneuvoa vuonna 2004. Sekä Patrialla että Milremillä on merkittävä osuus näiden ajoneuvojen huollossa.

Patria-konserni työllistää lähes 3000 ihmistä.

Patrian yt-neuvottelut päättyivät juuri Suomessa. Konsernista vähenee 101 tehtävää. Lisäksi joitakin toimintoja saatetaan ulkoistaa.

Tampereen alueelta eli Pirkkalasta, Linnavuoresta ja Tampereelta lähtee 41 työpaikkaa. Jämsän Hallista ja Tikkakoskelta vähenee 53 työpaikkaa. Muualta Suomesta vähennetään 7 työpaikkaa.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Aimo Rykäys

    Valtionyhtiö näyttää mallia juuri ennen työmarkkinaneuvotteluja.
    Rahaa on ostella yrityksiä mutta ei maksaa palkkoja nykyisille työntekijöille.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio