Rikos

Lehti: Suomalaismieheltä huijattiin sijoituskaupoissa bitcoineja yli 31 miljoonan euron arvosta – Teon takana olevasta thaimaalaisryhmästä on nyt pidätetty yksi

Thaimaan poliisi on selvittänyt tapausta jo tammikuusta saakka.

SASCHA STEINBACH
Lehti: Suomalaismieheltä huijattiin sijoituskaupoissa bitcoineja yli 31 miljoonan euron arvosta – Teon takana olevasta thaimaalaisryhmästä on nyt pidätetty yksi

Yhden bitcoinin arvo on tällä hetkellä yli 5500 euroa.

Elina KeinänenAamulehti

Seitsemästä thaimaalaisesta muodostuvan ryhmän epäillään varastaneen suomalaismieheltä yli 5000 bitcoinia, kertoo thaimaalainen The Nation -lehti. Summa vastaa yli 31 miljoonaa euroa.

Thaimaan poliisi on pidättänyt eilen yhden epäillyn. Muita epäiltyjä on yhteensä kuusi henkilöä, joista Thaimaan poliisi on valmistautunut pidättämään kaksi, kun nämä palaavat ulkomailta takaisin Thaimaahan. Thaimaan poliisin mukaan epäillyistä suurin osa on tunnettuja thaimaalaisia sijoittajia.

Thaimaan poliisi on tutkinut tapausta siitä saakka, kun suomalaismies teki tapauksesta rikosilmoituksen tammikuussa.

Ryhmän epäillään pyytäneen suomalaismiestä siirtämään varat tililleen maksuna kolmen eri yrityksen osakkeista. Osakkeita ei kuitenkaan siirretty hänelle maksun jälkeen.

The Nationin mukaan Thaimaan poliisin rikostutkintayksikön päällikkö Maitree Chimcherd kertoo, että bitcoinit vaihdettiin ensin Thaimaan valuutaksi bahteiksi, minkä jälkeen ne jaettiin varkauden suunnitelleen ryhmän kesken.


Kommentit (3)

  • Pohjoismainen suomeksi

    Miksi bitcoineja vaihdetaan euroihin? Eivätkö bitcoinit olekaan rahaa?

  • Pyydetty

    Hyväuskoisuuden varjopuoli . Lankeava voi syyttää vain itseään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio