Sovittelu jatkuu: 12 000 työntekijän lakko koskisi muun muassa teleoperaattoreita ja puhelinyhtiöitä

MEERI UTTI / Alman arkisto
Sovittelu jatkuu: 12 000 työntekijän lakko koskisi muun muassa teleoperaattoreita ja puhelinyhtiöitä

Valtakunnansovittelija Minna Helle jatkaa lakonuhkan sovittelua.

Anu Leena KoskinenAamulehti, STT

Ict-alaa koskevan lakonuhkan sovittelu jatkuu tiistaina. Asiasta kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle.

Ensimmäinen sovittelutapaaminen oli maanantaina. Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen työnantaja Palta riitelevät muun muassa vuokratyöstä.

Ammattiliitto Pro jätti perjantaina lakkovaroituksen ict-alalle. Ellei sopimukseen päästä, lakko alkaa maanantaina 27. marraskuuta ja päättyy perjantaina 1. joulukuuta.

Alalla ei ole sopimusta, sillä työehtosopimus päättyi lokakuussa. Riitaa liittojen kesken on muun muassa vuokratyövoiman käytöstä.

Ammattiliitto Pron mukaan työnseisaus koskisi noin 12  000:ta ict-alan toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä sekä vuokratyöntekijöitä. He työskentelevät muun muassa teleoperaattoreiden, puhelinyhtiöiden sekä verkonrakennus- ja ylläpitoyritysten palveluksessa.

Teleoperaattorit Telia, Elisa, DNA ja Finnet-yhtiöt vastaavat lähes kaikesta puhelin- ja internetliikenteestä Suomessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio