Tampere

Soutuveneet ovat vaarassa Kaukajärvellä – Vedenpinta noussut kymmeniä senttejä

Veneet kannattaa käydä vetämässä ylemmäs kuivalle maalle, sillä vedellä täyttynyt vene voi rikkoutua talvipakkasilla.

Matti Lappalainen
Soutuveneet ovat vaarassa Kaukajärvellä – Vedenpinta noussut kymmeniä senttejä

Kaukajärven vedenpinta on noussut ja osa veneistä on täyttynyt vedellä.

Kati KalliosaariAamulehti

Tampereen satamatoimisto kehottaa veneiden omistajia tarkastamaan Kaukajärven venepaikoilla olevien veneidensä tilanteen, sillä järven vedenpinta on noussut ja osa veneistä on täyttynyt vedellä.

–Vene on hyvä käydä tarkistamassa, ja vetää se tarvittaessa ylemmäs rannalle, toteaa satamapäällikkö Matti Joki. Vedellä täyttynyt vene voi rikkoutua talvipakkasilla.

Joen mukaan myös muiden järvien venepaikkojen soutuveneet on hyvä tarkistaa ennen talven tuloa. Kaukajärvellä vedenpinta on noussut kuitenkin kaikkein eniten eli kymmeniä senttejä.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • fiksarimr

    Veneen talvisäilytyspaikan tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Olisi hyvä laittaa vene ylösalaisin mahdollisimman kauas veden rajasta ja vielä joidenkin puupalojen tai tukinpalojen päälle siten, että ne olisi irrallaan maasta, ainakin nyt 10 cm. Kun lumi sulaa ja jäätyy maan tasalla niin ilman korotuksia oleva vene liimaantuu maahan kiinni ja pahimmillaan halkaisee reunaparrasta. Lisäksi vene on siirreltävissä aiemmin keväällä kun se on irrallaan maasta. Jotkut laittaa veneen latoa tai puuta vasten kyljelleen. Näissä on vaarana katolta tulevan jää-lumilastin aiheuttama runkovaurio. Joka kevät tulee myyntipalstoille veneitä, jotka ovat vaurioituneet heitteillejätön seurauksena. Soutuveneen hinta tippuu murto-osaan kun siihen tulee halkeama, sillä fiksareita ei ole enää nykyään joka kylänraitti väärällään, ja laminointi maalauksineenkin maksaa jotain–jonka johdosta kannattaa välttää veneen vaurioituminen alunperinkin.

  • veneilijä

    Eipä siinä auta vetäminenkään aina kun lähtöpuro on tukittu alempana viemäritöillä. Kaupunki sitä koettaa aukoa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio