Pirkanmaa

Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi Nokian kaupungilta selvityksen sote-ulkoistussuunnitelmista

Ministeriö haluaa tietää, aikooko Nokia siirtää palvelut yksityiselle ilman lain mukaista hankintamenettelyä.

Esa Viippola/Arkisto
Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi Nokian kaupungilta selvityksen sote-ulkoistussuunnitelmista
STT

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt Nokian kaupungilta selvityksen sen aikeista ulkoistaa sosiaali- ja terveyspalvelut liittymällä Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen yhteistoiminta-alueeseen. Alue hankkii sosiaali- ja terveyspalvelut Pihlajalinna-konsernilta.

Ministeriö haluaa tietää, miten Nokia aikoo ottaa ulkoistamisessa huomioon sosiaali- ja terveydenhuollon rajoittamislain säädökset ennen sote-uudistuksen voimaantuloa, ja aikooko se siirtää palvelut ilman lain mukaista hankintamenettelyä.

Ministeriö pyytää kaupunkia myös esittämään oikeudelliset perusteet sille, miksi se katsoo investointiluvan hyvinvointikeskuksen perustamiseksi mahdollistavan yksityisen yhtiön toimimisen palveluntuottajana.

Ministeriö odottaa selvitystä Nokialta 2. maaliskuuta mennessä.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Ministeriö pistää nyt vauhtia, että lainsäätäjät osaavat toteuttaa sote-uudistuksen. Sieltä pitää tulla myös ohjeistusta, miten asiat tehdään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio