presidentinvaalit

"Se on kaikkein surullisin sodan ääni" – Presidenttiehdokas Pekka Haavisto kertoo sukunsa surullisista kohtaloista Tampereella vuonna 1918

Eriika Ahopelto
"Se on kaikkein surullisin sodan ääni" – Presidenttiehdokas Pekka Haavisto kertoo sukunsa surullisista kohtaloista Tampereella vuonna 1918

Osa Pekka Haaviston suvusta taisteli sisällissodassa punaisten puolella, osa valkoisten puolella. Eräs hänen sukulaisensa auttoi molempia osapuolia.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

–Se on kaikkein surullisin sodan ääni. Näin avautui presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr) Tampereen Teiskossa vaikuttaneen ja sisällissotaan osallistuneen sukunsa vaiheista Aamulehden ja Ylen presidentinvaalitentissä Tampereella. Hänen sukulaisistaan osa oli valkoisten puolella, osa punaisten puolella.

Katso, kun Haavisto kertoo sukunsa tarinan.

 

Presidentinvaaliehdokkaat kohtasivat Tampereella Aamulehden ja Ylen vaalitentissä. Katso koko keskustelu täältä.

 

Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Enpä olisi uskonut yhdeksi tärkeimmistä teemoista presidentinvaaleissa 2018 olevan 1918 sisällissodan muistelutilanteen. Voisiko joku kertoa miten tämä liittyy tulevan presidentin valintaan?

  • Realisti

    Nyt jo kaksi presidenttiehdokastakin yrittää kerätä irtopisteitä ja sympatiaa juuri Tampereella tällä sodalla, jota on käsitelty täysin yksipuolisesti jo vuosia. Mitä ne sukujuuret kuuluvat tähän asiaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio