Tampere

Sampolan kirjasto pitää jälleen ovensa auki jouluaattona ja tapanina – Viime joulu osoitti, että asiakkaita riittää

Aloite joulun aukioloon tuli viime vuonna kirjaston henkilökunnalta.

Ossi Ahola / Aamulehden arkisto
Sampolan kirjasto pitää jälleen ovensa auki jouluaattona ja tapanina – Viime joulu osoitti, että asiakkaita riittää

Sampolan kirjasto pitää ovensa auki jouluaattona ja tapaninpäivänä.

Satu PeltolaAamulehti

Sampolan kirjastoon pääsee myös tänä vuonna jouluaattona sekä tapaninpäivänä. Kirjaston ovet ovat avoinna molempina päivinä kello 12–19 välisenä aikana.

Aloite joulun aukioloon tuli viime vuonna kirjaston henkilökunnalta.

–Viime jouluna kirjastossa asioi yhteensä lähes tuhat kävijää kahden päivän aikana. Molemmat aukiolopäivät olivat vilkkaat ja saamamme palautteenkin perusteella vaikutti siltä, että kirjaston aukiolo pelasti monen ihmisen joulun, kertoo aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander.

Sahlanderin mukaan asiakaskunta oli viime jouluna yhtä laaja kuin normaalistikin. Hän kertookin, että toiveita kokeilun jatkamisesta saatiin runsaasti heti viime joulun jälkeen.

Kirjaston jouluaukiolo on ollut helppo toteuttaa, sillä muutamat työvuoroihin tarvittavat työntekijät ovat lähteneet mukaan vapaaehtoisesti ja innolla.

Sampolan kirjaston palvelut ovat jouluna tarjolla normaalisti, mutta tietotori ei ole avoinna.

Tampereen kaupunginkirjaston muut toimipaikat ovat joulun pyhinä kiinni lukuun ottamatta Koivistonkylän, Kämmenniemen ja Terälahden omatoimikirjastoja, joihin pääsee sisään kirjastokortilla.

Punaisen Ristin Aattokahvila siirtyy Sampolaan

Tänä jouluna Tampereen kaupunginkirjaston yhteistyökumppanina on Punainen Risti, joka järjestää Sampolan Kahvila Pulinassa jouluaattona Aattokahvilan. Aattokahvila on joulusta vapaa alue, ja se on avoinna kaikille.

Kahvilassa voi käydä juomassa kupin kahvia tai glögiä ja tarjolla on pientä purtavaa. Aattokahvilan toteuttavat Punaisen Ristin vapaaehtoiset.

Kahvila on kävijöille maksuton, ja sen toimintaa tukevat Sampolan kirjasto, Tampereen Seudun Työväenopisto, Stockmann ja Nysse.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Joulupukki voisi tuoda palkankorotuksen kirjaston tädeille ja sedille kun ovat aina niin ystävällisiä lapsille ja kilttejä aikuisillekin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio