Sadattuhannet kännykät jäivät vaille itsenäisyyspäivän tekstaria

Noin 400  000 Telian asiakasta jäi vaille onnitteluviestiä.

Tomi Vuokola
Sadattuhannet kännykät jäivät vaille itsenäisyyspäivän tekstaria

Viestit lähetti suomalaisten matkapuhelimiin Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio. Kuvituskuva.

STT

Itsenäisyyspäivän kunniaksi suomalaisille lähetetyt tekstiviestionnittelut jäivät sadoiltatuhansilta saamatta.

Noin 400  000 Telian asiakasta jäi vaille onnitteluviestiä, kerrotaan yhtiön viestinnästä. Telian mukaan virheen vuoksi osa asiakkaista joutui useampaan lähetyserään ja osa putosi puolestaan listoilta kokonaan pois.

–  Tästä syystä osa asiakkaistamme saattoi saada viestin useaan otteeseen ja osa jäi puolestaan vaille viestiä, sanoo Tatu Tuominen Telialta tiedotteessa.

Telia myös päätti etukäteen olla lähettämättä viestiä muun muassa yrityksille, joilla on salainen numero. Viestiä ei myöskään sovitusti lähetetty osalle yrityksistä tai yhteisöistä.

–  Päätimme myös olla lähettämättä multisim-liittymää käyttäville viestiä, sillä vaarana oli, että he olisivat saaneet viestin jopa yli 20 kertaa.

DNA:n asiakkaista ilman viestiä jäi joitakin tuhansia, ja pääsyy oli se, että puhelin on ollut kiinni viestin lähtiessä, kerrotaan DNA:n viestinnästä. DNA:n mukaan viestien lähetysmäärä oli tavalliseen tekstiviestimäärään verrattuna tuhatkertainen.

Viestit lähetti suomalaisten matkapuhelimiin Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio. Kanslian mukaan tekstiviestejä lähetettiin keskiviikkona yli seitsemän miljoonaa kappaletta.


Kommentit (7)

 • EVVK

  Ihmettelin itse viestin lähettämisen motiiveja. Mihin tarvitaan tällainen joukkoviesti?
  Paitsi, jos halutaan testata viestinvälitystä hätätilanteissa.
  Siitä puolesta voi todeta, että ei toiminut.
  Muuten mitään vahinkoahan tuossa ei tullut. Läpimenneistä EVVK.

 • Loislurso

  Minä sain tämän viestin, mutta en yhtään tajunnut kuka sen oli lähettänyt, kun en tiennyt tai muistanut mikä tämä Suomi 100 -organisaatio oli. Ihmettelin, että muuten luulisin mainokseksi, mutta ei tässä kaupata mitään. Nyt salaperäisen viestin arvoitus sitten selvisi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio