Terveys

Sadat ruotsalaiset hakevat apua suomalaisesta syöpäsairaalasta – Hakeutuvat Suomeen hoitoihin kahdesta syystä

Tiina Somerpuro / Alma Median arkisto
Sadat ruotsalaiset hakevat apua suomalaisesta syöpäsairaalasta – Hakeutuvat Suomeen hoitoihin kahdesta syystä

Docrates on Helsingissä toimiva yksityinen syöpähoitoihin erikoistunut sairaala.

Anu Leena KoskinenAamulehti

Suomalainen yksityissairaala Docrates ottaa vastaan satoja ruotsalaisia joka vuosi, kertoo ruotsalainen Aftonbladet. Etenkin eturauhassyöpää sairastavat ruotsalaiset hakevat apua Suomesta.

Docrates Syöpäsairaala on suomalainen syöpäsairauksien diagnostiikkaan, hoitoon sekä seurantaan erikoistunut sairaala Helsingin Ruoholahdessa.

Aftonbladetin mukaan ruotsalaiset maksavat suomalaissairaalalle hoidoista ja tutkimuksesta 60 000 kruunusta eli noin 6 100 eurosta aina miljooniin kruunuihin eli satoihintuhansiin asti. Ainakin osaan hoidoista voi saada tukea Ruotsin valtiolta.

Ruotsalaiset hakeutuvat Suomeen hoitoihin kahdesta syystä. Jonot ovat yksityissairaalassa lyhyet verrattuna Ruotsin pitkiin hoitojonoihin. Toiseksi yksityissairaalassa on hoitoja, joita ei saa Ruotsista.

Elossaololuvut ovat kasvaneet 2000-luvulla Suomessa etenkin suolisto-, eturauhas-, maksa- ja haimasyöpään sairastuneilla ja ihomelanoomaan- ja lymfoomiin sairastuneilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio